Homo Ikea in Amsterdam!De oudste gaybar van Amsterdam heeft zijn naam veranderd in Ikea. Nee, je kan er geen Billy-boekenkast kopen en niet ontbijten voor enkele euro's, een ballenbak neerzetten zou nog kunnen, en neen het is geen grap.

Horecaondernemer Steven Koudijs veranderde zopas de naam van zijn bar, de oudste gay bar van Amsterdam, van Spijkerbar naar Ikea. 'Want die mag wel open'. Het gaat natuurlijk niet echt om een Ikea, en hij heeft er ook geen toestemming voor gevraagd, het is een noodkret van een ondernemer in zwaar weer door de coronavirus crisis.

"Ik vrees dat Spijkerbar en andere karaktervolle tentjes uit het straatbeeld gaan verdwijnen", zegt eigenaar Steven Koudijs. Daarom hing hij een groot geel/blauw bord aan zijn gevel met daarop de naam van het Zweedse concern. "Ik heb verder niks tegen Ikea hoor, maar zij mogen wel open, en kunnen overleven. En wij starters kunnen dat niet."

Koudijs nam in maart de bekende homobar Spijkerbar over. Omdat hij geen omzet van voorgaande jaren kan laten zien krijgt hij geen financiele steun van de overheid. De vorige eigenaar is volgens hem met de noorderzon vertrokken en wil geen cijfers geven. Dus teert de horecaondernemer sinds maart op eigen zak.

"Voor mij is dit een dramaverhaal. Ik heb de bar sinds maart en ik ben alleen in de zomer open geweest. Door de overname heb ik veel schulden en nu heb ik ook geen inkomsten om af te lossen." Koudijs hoopt met zijn actie de overheid wakker te schudden. "Ze noemen het een tegemoetkoming vaste lasten. Ik kan laten zien dat ik vaste lasten heb, maar waarom krijg ik dan niks? Het is gewoon niet eerlijk en ik hou het zo niet langer vol."

Ikea heeft nog niet op de actie van Spijkerbar gereageerd. "Ik hoop op een positieve reactie en niet op een brief van een advocaat. Maar ach, van een kale kip kun je niet plukken."

Bron: rtl.nieuws - Januari 2021

Dit bericht is gepost op 19 January, 2021 en 882 keer gelezen.