Eerste transgender staatssenator in de VS ingezworen.Sarah McBride, 30, werd zopas beëdigd als Amerika's allereerste transgender staatsenator, de bovenste kamer van de staat. Er zijn een handjevol transgenderpolitici die in staatswetgeving zitten, maar geen enkele transpoliticus bekleedt een federaal of statewide office in de Verenigde Staten.

Woensdag werd McBride beëdigd als senator van de staat Delaware. McBride, die voorheen nationaal perssecretaris was van de Mensenrechtencampagne, speelde een cruciale rol in de strijd voor bescherming tegen holebi en transgender+ discriminatie in Delaware, en heeft gelobbyd voor de Equality Act om de bescherming van LGBT+ personen in het hele land uit te breiden. Ze is ook een voormalige stagiaire van het Witte Huis en was in 2016 de eerste openlijk transpersoon die de Democratische Nationale Conventie toesprak ter ondersteuning van het presidentiële bod van Hilary Clinton.

In een interview met Elle in de week dat ze in november (2020) werd gekozen, sprak Sarah McBride over de hoop een verschil te maken in de staat in haar nieuwe rol. Ze zei: “Overheid is de plek waar je voor het meeste aantal mensen op zo veel mogelijk manieren veranderingen kunt aanbrengen. Mijn beslissing om mij kandidaat te stellen was er een op basis van hoop en de wetenschap dat verandering mogelijk is als je hard genoeg werkt. Ik heb mijn campagne gevoerd over zaken als betaald gezinsverlof en ziekteverlof. Niemand zou moeten hoeven kiezen tussen rondkomen en beter worden en gezond blijven. Dit is een cruciale prioriteit. " Daarnaast zal ze zich ook volledig inzetten voor de gelijke rechten van transgender+ personen en holebi's.

Andere in november verkozen transgender politici:
In Kansas won Stephany Byers een zitje in Huis van Afgevaardigden, ze is de eerste verkozen transgender Native America van kleur in zowel Kansas als in de gehele Verenigde Staten. In de staat Vermont werd de 26-jarige Taylor Small de eerste openlijk transgender persoon die werd gekozen in de wetgevende macht van Vermont. En in de New Hampshire werd Lisa Bunker herverkozen in het Huis van Afgevaardigden.

Extra:
Bekende transgender personen (& holebi's) ontdekken? Dat kan via holebi info op Pinterest ==> (enkel te bekijken na registratie) =>
Klik hier


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Januari 2021

Dit bericht is gepost op 14 January, 2021 en 776 keer gelezen.