Homofilm onverwacht hit in land van censuur.Forbidden Love in Heaven, een eenvoudige film over een homo koppel dat een dakloos kind adopteert, is voor LGBT + -filmmakers en bioscoopbezoekers in China iets bijna ondenkbaar geworden: een hit.

In een land waar de acceptatie van koppels van hetzelfde geslacht in een minder dan ijzig tempo vordert, worden Chinese filmmakers al lang gecensureerd en opgejaagd door het onvermogen van de autoriteiten om te erkennen dat holebi's en transgenders zelfs bestaan.

Maar de 19-jarige filmmaker Ran Yinxiao probeerde de industrie uit te dagen met zijn film Forbidden Love in Heaven, die in juli 2020 op lokale streamingplatforms werd uitgebracht. Het was een 'gewaagde poging om de moeilijkheden te onderzoeken waarmee seksuele minderheden worden geconfronteerd bij het stichten van een gezin. ”, Zei Yinxiao tegen South China Morning Post. Ik dacht dat als drie verschillende mensen zonder bloedband een gezin konden stichten, dit de sterkste familie ter wereld moet zijn, '' zei hij.

De film was inderdaad een nieuwe test voor mediaregulatoren, waar het uitzenden van "vulgaire, immorele en ongezonde inhoud" wordt verboden door de nationale radio- en televisieadministratie. De regelgeving van het bureau heeft veel filmmakers gedwongen om holebi verhalen in subtekst te verhullen of hun films te knippen en te censureren om ze uitgezonden te krijgen. Yinxiao slaagde erin de trailer van zijn film pas te tonen nadat hij deze meer 'dubbelzinnig' had gemaakt, zei hij.

Yinxiao, filmstudent aan de Communication University of China, baseerde zijn film op een echt gezin. Hij zei dat het een simpel doel had: "Ik wilde benadrukken dat een holebi koppel ook een kind kan opvoeden en verzorgen." Forbidden Love in Heaven ontving positieve recensies op het sociale mediaplatform Weibo, zo meldde de Post, en genereerde neutrale berichtgeving in de staatsmedia. Het was een kleine overwinning, erkende Yinxiao, maar een die hem ertoe heeft aangezet inhoud te blijven maken waarin LGBT + -gezinnen centraal staan.

Wat betreft gelijke rechten voor holebi's en transgenders is er nog een lange weg te gaan in China. De enige wet die er op dit moment bestaat is er een uit 2017 die toestaat dat homo en lesbische koppels hun relatie legaal laten registeren. Homoseksualiteit is sinds 1997 legaal in China. In 2019 haalde een rechtzaak betreffende het homohuwelijk het niet.
Lees ook
Tot grote verbazing overheid is meerderheid Chinezen pro homohuwelijk (2020)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Januari 2021

Dit bericht is gepost op 03 January, 2021 en 1071 keer gelezen.