Opinie: Politiek geladenIk wil het hebben over het Vlaams Belang. Om te beginnen ben ik tegen het Cordon Sanitair. Eén politieke partij verbieden is vragen om miserie. Wie het politieke systeem een beetje kent, moet beseffen dat zelfs wanneer het Vlaams Belang écht mee zou regeren, ze nooit (net als alle anderen) al hun standpunten kunnen uitvoeren omdat men altijd rekening moet houden met de andere partij(en) waarmee men in een regering zit. Extreme standpunten zullen het daarom nooit halen, alleen daarom al is het cordon sanitair onzin en moet men het afschaffen.

En, hoewel ik voor een stuk begrijp waarom sommige holebi's op het Vlaams Belang stemmen, blijf ik mij verbazen dat sommigen niet weten dat de partij holebi's liever ziet komen dan gaan, ze het liefst zouden hebben dat we geen gelijke rechten hadden (ze hebben tegen elke gelijke rechten wet gestemd), ze het liefst zouden hebben dat we onzichtbaar zijn, en al zeker geen kinderen zouden opvoeden en kunnen trouwen.

De partij beweert dat ze niets tegen holebi's hebben, maar hun leden, inclusief sommige politici binnen de partij laten een heel andere stem horen. Meermaals kwam de partij de afgelopen twee jaar in het nieuws nadat een politicus anti holebi uitspraken deed. Op papier (lees in de media) werden ze terug gefloten, maar dat is net als uitspraken van andere politici van eender welke partij veel geblaat en weinig wol.

Het bewijs daarvan is dat Tom van Grieken wil zulke types niet uit zijn partij te zetten. N-VA kopstuk Bart de Wever verwoorde het perfect: 'kuis eerst je partij op' dan kan er worden gepraat over samen regeren. Vrijdag 9 januari 2021, bevestigde Tom van Grieken mijn en velens angst toen hij in een politiek getint praatprogramma zei dat hij niemand binnen zijn partij zal laten vallen en iedereen steunt. Wat een hypocrisie (in de media iemand terug fluiten maar ze vervolgens omhelzen).

Om dan vervolgens nog maar te zwijgen over hun extreme standpunten rond migratie, asielzoekers. Ook ik zeg we zitten té vol, we moeten het beperken, maar de manier waarop het Vlaams Belang te werk wil gaan slaat nergens op, én het toont aan dat ze eigenlijk geen kaas hebben gegeten van politiek en niet begrijpen of weten hoe die politiek wereldwijd in elkaar steekt. Om te beginnen, wanneer je hen vraagt hoe het migratie asielzoekers probleem op te lossen komt er of geen antwoord of een antwoord dat nergens op slaat, zoals we sturen ze allemaal terug.

Die laatste zin stoort mij enorm omdat dit politiek onmogelijk is en dat heeft niet eens te maken met onze eigen politiek maar wél met de wereld politiek. Stel je wil een persoon van buitenlands origine die misdaden pleegde terug sturen naar land van afkomst, maar dat land van afkomst zegt: 'wij willen die persoon niet terug'. Daar sta je dan, wat doe je dan? Hoe lost het Vlaams Belang dat dan op? Daar krijgen we nooit een antwoord op. Dat je zulke zaken enkel kan oplossen door diplomatieke wereldwijde relaties aan te gaan, daar heeft de partij geen kaas van gegeten en waarom? Zijn ze daar te dom voor? Of kan het hen gewoon niet schelen dat een land zegt wij willen onze burgers niet terug? Maar wat dan? Gaan we ze dan opsluiten? Zo ja, dan moeten we nu beginnen met het bouwen van honderden nieuwe gevangenissen en wie gaat dat betalen?

Vervolgens zie ik het Vlaams Belang geen mooie diplomatieke relaties met andere landen aangaan, zodat ze hun burgers wél terug nemen. Zoals we bijvoorbeeld een 'deal' hebben met Marokko, die nemen hun burgers na een goed opgebouwde diplomatieke relaties wel terug. Maar welk verstandig weldenkend mens ziet het VB zo'n 'deal' sluiten, met mensen waarvan zij vinden dat ze niet het recht hebben om te bestaan en waar ze tegen vechten (islam). Het is jammer dat de partij het daar nooit over heeft.

Wanneer men aan politici van het VB vraagt hoe ze iets willen aanpakken krijg je nooit een antwoord, behalve, tot vervelens toe, de opmerking dat ze de grootste partij zijn, ja ja, dat weten we nu wel, maar wat ga je daar mee doen? Daar komt geen antwoord op, behalve dan misschien de uitspraak 'allemaal buiten en eigen volk eerst'. Klinkt niet slecht in veel mensen hun oren, maar het is onrealistisch en kan niet worden verwezenlijkt. Want je zet niet zo maar iemand op het vliegtuig, want waar breng je die persoon naar toe als het land van afkomst hem of haar niet terug wil? Naar een onbewoond eiland misschien? Met andere woorden, mensen gebruik je verstand wanneer je stemt voor het VB omdat je het eens bent met hun standpunten rond migratie.

Het VB is niets meer dan een anti politieke partij met de helft van hun kiezers die daarvoor kiezen, en de andere helft die het eens zijn met de standpunten van de partij rond migratie waarbij men niet beseft dat deze standpunten niet uit te voeren zijn zoals zij (de partij) het zouden willen. Tot slot het vechten tegen islamisering door de partij is volledig te begrijpen, maar gebeurt (opnieuw) op een verkeerde manier, de manier waarop de partij deze 'oorlog' voert, zorgt er net voor dat die 'oorlog' niet kan worden gewonnen omdat men te extreem reageert, omdat men het verkeerd aanpakt.

Laat me nu enkel nog zeggen dat ik ook wens dat wij onze tradities kunnen behouden, dat zwarte piet zwart mag blijven, dat we kunnen en vooral mogen lachen met alle religies, dat we onze eigen taal behouden enz... Maar dat is en mag geen reden zijn om te stemmen op een partij die ten eerste geen kaas heeft gegeten van politiek en ten tweede steeds met of té extreme 'oplossingen' komt of met 'oplossingen' die niet realiseerbaar zijn.

Dus... holebi's, maar ook transgenders, en iedereen die holebi's en transgenders genegen is, stem niet langer op het VB. Wie dat in het verleden als holebi heeft gedaan, stem de volgende keer op 'gewoon' rechts (N-VA) en niet meer op extreem rechts (VB), of ga gewoon niet meer stemmen, dat is ook een duidelijk signaal. En wat betreft de standpunten rond migratie de ‘gewone’ rechtse partij probeerde dat op een ‘ordentelijke’ manier aan te pakken maar werd tegen gewerkt door landen die zeggen wij willen onze burgers niet terug én door partijen die eerder thuishoren in extreem linkse hoek, stem dan voor deze partij of stem niet, want als holebi stemmen op het VB is tekenen voor een partij die jouw als holebi het liefst onzichtbaar zonder gelijke rechten zou willen zien.

Paul V.d.P

Dit bericht is gepost op 31 December, 2020 en 80 keer gelezen.Reageer op dit bericht: