1e openlijke homo in Amerikaans kabinet.Toekomstig Amerikaans president Joe Biden heeft Pete Buttigieg aangesteld als transportsecretaris. Daarmee is Buttigieg het eerste openlijke homo lid van het kabinet van een Amerikaans president ooit. Biden gaf Buttigieg ook een sleutelrol in zijn overgangsteam in het Witte Huis.

Biden prees de 38-jarige als ‘een leider, patriot en probleemoplosser’ toen hij zijn beslissing aankondigde. Buttigieg schreef eerder geschiedenis als de eerste openlijke homo presidentskandidaat. In maart viel hij uit de boot en begon hij met het steunen van het presidentsschap van Biden.

Buttigieg zei dat hij ‘vereerd’ was en voegde eraan toe: ‘Dit is een moment met geweldige kansen om banen te creëren, de klimaatuitdaging aan te gaan en de gelijkheid voor iedereen te vergroten.

Buttigieg zal zich aansluiten bij een team van drie kabinetsleden die Amerikaanse transportsystemen opnieuw zullen ontwerpen om de uitstoot te verminderen als onderdeel van Biden's inzet om klimaatverandering te bestrijden. Hij zal samenwerken met de voormalige gouverneur van Michigan, Jennifer Granholm, als minister van Energie en Gina McCarthy, in de nieuwe rol van hoofd van het binnenlandse klimaat.

Buttigieg was tussen 1 januari 2012 en 1 januari 2020 burgemeester van zijn geboortestad South Bend in Indiana. Toen hij voor het eerst burgemeester werd was hij amper 29 jaar oud. Door de site GovFresh werd Buttigieg in 2013, samen met Michael Bloomberg, uitgeroepen tot burgemeester van het jaar. Twee jaar later won Buttigieg zijn herverkiezing met 80% van de stemmen. Buttigiegs coming-out als homo vond plaats in een artikel dat hij schreef in de South Bend Tribune in 2015, tijdens zijn tweede termijn als burgemeester. In 2019 zette hij in O, The Oprah Magazine uiteen hoe zijn identiteit en zijn toenmalige presidentiële ambities met elkaar verbonden waren Buttigieg en zijn man Chasten zijn sinds 2018 gehuwd.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 12/2020

Dit bericht is gepost op 21 December, 2020 en 937 keer gelezen.