Het verhaal van Tom (biseksueel)Het verhaal van TomMijn naam is Tom en dit is mijn coming-out verhaal. Na jaren twijfels ben ik homo ben ik biseksueel kwam ik in contact met andere holebi's. Door de verhalen van anderen vond ik de moed om uit de kast te komen. Eerst vertelde ik een goede vriendin dat ik biseksueel ben. Ze nam het goed op. Later vertelde ik het aan een vriend, hij besloot om het rond te vertellen op school.

Enkele maanden werd ik gepest en vlogen scheldwoorden in het rond. Op een bepaald moment kwamen twee klasgenoten tijdens een les uit de kast, ze hadden samen iets voorbereid. Het meisje vertelde dat ze biseksueel is, de jongen homo. Ik was ziels gelukkig dat ik niet meer de enige was. Het pesten hield op en ik kon eindelijk mezelf zijn.

Maar, ik had het nog altijd niet thuis verteld. Hoe zou mijn moeder reageren? Wat zou mijn vader zeggen? Ik was bang, stel dat ze me niet aanvaarden, of dat ik op straat kom. Mijn angst was zo groot dat ik met mezelf in de knoop raakte. Uiteindelijk was het mijn moeder die het gesprek begon. Ze vroeg me of ik misschien homo of biseksueel ben. Ik antwoordde het laatste. Ze had het al gedacht. Toen vertelde ik dat ik het niet aan mijn vader durfde vertellen, ze zei dat ze met hem zou praten. Een dag later zei mijn vader aan tafel dat een vrouwelijke collega lesbisch is en dat niemand dat raar vond. Dat was zijn manier om mij te laten weten dat het oké is.

Ergens denk ik dat hij hoopt dat ik later toch nog met een meisje naar huis kom. Ik weet het niet. Soms ben ik verliefd op een meisje, soms op een jongen. Het lastige van biseksueel zijn? De vooroordelen. Nee ik wil geen relatie met een meisje én een jongen tegelijk. Nee ik ben niet iemand die vreemd gaat. Nee ik ben niet biseksueel omdat ik niet kan kiezen. Ik wordt nu eenmaal verliefd op een persoon, en dan maakt het mij niet uit of het nu een jongen of meisje is. Het vervelende is ook dat mensen zo in hokjes denken. Als ik een vriendinnetje heb ben ik plots hetero, als ik een vriendje heb ben ik meteen homo, maar dat is niet zo, ik blijf altijd biseksueel of ik nu met een meisje of jongen ben, dat wil trouwens niet zeggen dat ik altijd verlang naar het andere of dezelfde gender als ik een relatie heb.

Ik weet niet met wie ik zal eindigen, en met wie ik later mijn leven voor altijd wil delen. Tot nu toe heb ik de juiste persoon nog niet gevonden, of het een meisje of jongen zal zijn dat weet ik niet. We zullen zien, mijn vrienden zeggen 'als jij maar gelukkig bent'.

Dit bericht is gepost op 17 December, 2020 en 355 keer gelezen.