Het verhaal van Filip (homo)Het verhaal van Filip

"Ik geloof dat ik vijftien jaar was, het derde middelbaar liep op zijn einde: tijdens een gesprek over seks met mijn beste maat van het internaat Dennis, flapte ik er ineens trillend en zenuwachtig uit: 'Dennis, ik ben eigenlijk homo'. Die coming-out was al dagen op voorhand gepland: in de Joepie (muziek magazine) deed ik enkele dagen voordien een vriendschapstest en als advies gaven ze me dat ik mijn vriendschap met Dennis zou kunnen uitdiepen door wat meer geheimen te delen. Beschouw het al een soort belachelijk duwtje in de rug, want Dennis & ik gingen op internaat nogal affectief met elkaar om: hoewel allemaal erg onschuldig, masseerden we mekaar toch vaak en daardoor hoopte ik eigenlijk stiekem dat hij na mijn outing ook zou bekennen homo te zijn."

"Hoewel dat laatste uitbleef, was die dag daarna op school hemels: eindelijk wist iemand mijn geheim dat ik al meer dan vijf jaar met me meesleepte. De zomer kwam eraan en op zomerkamp was dan mijn eerste echte 'grote' outing: enkele smsjes waren gelekt en ik besloot gewoon eerlijk en open te zijn ten opzichte van de andere deelnemers. Die publieke outing viel zogoed mee, dat ik besliste om het jaar nadien geen leugens meer te vertellen het komende schooljaar."

"Een obstakel moest wel nog overwonnen worden: mijn ouders. Door te besluiten niet langer te leven in een leugen, vond ik toch dat zij het van niemand anders dan mezelf moesten horen. Nachten heb ik daarover wakker gelegen! Nu, ik was toen een beetje bezig met de 'homocultuur' te leren kennen en was toen al lezer van Zizo-magazine. Per ongeluk had ik meegedaan aan een van jullie wedstrijden en had ik nog gewonnen ook. Mijn papa had die overwinningsbrief geopend en mijn ouders vonden dat toch wat verdacht. Op vakantie met het gezin heb ik dan eerst mijn zus en daarna de mama ingelicht. De papa kwam het dan te weten via de mama. Feestneuzen hebben ze niet bovengehaald, maar negatief hebben ze ook nooit gereageerd."

"Het komende schooljaar heb ik dan langzaam maar zeker mijn kameraden op internaat en op school ingelicht. Dat ging heel spontaan en hoe meer outings achter de kiezen, hoe vlotter het ging. Ons dag en nacht samenleven onder internen in combinatie met de puberale idententiteitzoektocht, maakte immers dat ik wel regelmatig eens de vraag kreeg of ik toch niet homo was. En meer en meer kregen mensen dus het juiste antwoord op die vraag. Daar werd dan aan tafel wel wat mee gespot af en toe en op het clandestien naaktzwemmen dat mijn jaargenoten op internaat af en toe organiseerden in het schoolzwembad, ben ik helaas nooit uitgenodigd, maar al bij al viel die outing reuze mee. Ik denk mijn schoolmakkers ook echt mijn oprechtheid enorm apprecieerden."

"Hoe het dan uiteindelijk is verder gelopen, kan ik me niet meer zo goed herinneren: ik weet alleen dat na een tijdje iedereen op school het wist. Ik was sowieso al geen onbesproken grijze muis, maar het nieuws van 'Kijk, die is homo!' ging toch wel erg snel de ronde. Al moet ik toegeven dat ik dat helemaal niet erg vond: ik engageerde mij volop voor de leerlingenraad en die plotse "bekendheid" kon ik goed gebruiken."

"En, o ja, toen ik aan het einde van het zesde middelbaar achttien werd, hadden mijn mede-internen er niets beter op gevonden om als een van mijn verjaardagscadeaus 's nachts massaal in bloot bovenlijf stiekem in mijn kamer te komen logeren. Nooit ben ik wakker geworden tussen zoveel mannelijk schoon! Ook met Dennis is het uiteindelijk mooi afgelopen: hoewel hij geen homo is, maar wel nieuwsgierig was, heb ik met hem tijdens een weekendje alleen thuis in het 6de middelbaar de eerste keer de herenliefde bedreven.."

Dit verhaal komt uit het holebi info nieuws archief uit 2013 en stond destijds op de website van Zizo magazine.

Terug naar Coming out verhalen ==> Klik hier
Terug naar holebi info klik bovenaan in het menu op Home.

Dit bericht is gepost op 14 December, 2020 en 370 keer gelezen.