Joe Biden schrijft geschiedenis met nieuwe aanstelling van zijn team.Toekomstig Amerikaans president Joe Biden heeft zopas Karin Jean-Pierre, 43, een openlijke zwarte lesbische immigrante aangesteld als plaatsvervangend perssecretaris van het Witte Huis.

Karin Jean-Pierre is een politiek zwaargewicht die eerder als stafchef diende voor Kamala Harris de toekomstige Amerikaanse vice-president. Jean-Pierre is met haar benoeming door Biden meteen de eerste openlijke zwarte lesbische vrouw die een belangrijke politieke rol zal gaan spelen in het Witte Huis.

Ze is verder ook één van de vier niet blanke vrouwen die de zeven topcommunicatiebanen in het Witte Huis vervullen, en voor de eerste keer in de geschiedenis zal het hele communicatieteam volledig vrouwelijk zijn. De beslissing van Biden voor al deze vrouwen weerspiegeld meteen ook de realiteit dat vrouwen zijn overwinning hebben gestimuleerd via onder meer bijdragen, recordactivisme en politieke donaties.

Jean-Pierre werd in Martinique geboren uit Haïtiaanse immigranten ouders, en groeide op in New York City. Ze deelt een dochter, Soleil, met haar partner, Suzanne Malveaux van CNN. Ze liet weten erg blij te zijn met de aanstelling door Biden en zei verder: "Als zwarte lesbische immigrante die uit een arbeidersgezin komt, weet ik dat Amerika niet altijd voor iedereen heeft gewerkt, en ik weet dat Amerika nog steeds niet voor iedereen werkt. De waarheid is dat we nog een lange weg te gaan hebben. Maar dat is waar ik naar toe werk: mensen mobiliseren rond deze gedeelde visie van hoe een Amerika dat voor iedereen werkt eruit zou kunnen zien en dat dan te realiseren. "

Verder liet Biden ook nog weten dat hij wanneer hij aan de slag gaat meteen via executive powers (uitzonderlijke uitvoerende bevoegdheden) die een Amerikaans president kan invoeren, werk gaat maken om alle anti holebi & anti transgender wetten die Trump invoerde terug te draaien, te beginnen met de wet die transgenders verbied in het Amerikaans leger. (Via die executive machten voerde Trump tal van anti wetten in).

Lees ook
WAT JOE BIDEN VOOR TRANSGENDERS GAAT BETEKENEN
WAT JOE BIDEN GAAT DOOR VOOR HOLEBI & TRANS
JOE BIDEN & KAMALA HARRIS VOEREN MEEST PRO HOLEBI & TRANS CAMPAGNE ALLERTIJDEN + VIDEO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - December 2020

Dit bericht is gepost op 02 December, 2020 en 747 keer gelezen.