Onverwacht, Ellen (Elliot) Page komt uit de transgender kast.Niemand had het zien aankomen, maar zopas is Elliot Page, voorheen bekend als Ellen Page, 33, uit de transgender kast gekomen. De acteur maakte het nieuws zelf bekend op Instagram.

“Ik voel me zo gelukkig dat ik dit kan schrijven. Dat ik hier ben. Dat ik op deze plek in m’n leven ben aanbeland. Ik voel een overweldigende dankbaarheid voor de geweldige mensen die mij op m’n reis hebben gesteund. Ik kan niet uitdrukken hoe opmerkelijk het voelt om mezelf eindelijk genoeg lief te hebben om m’n authentieke zelf na te streven."

“Ik vraag ook om geduld”, voegt hij eraan toe. “Mijn vreugde is echt, maar het is ook fragiel. De waarheid is dat ik ondanks dat ik me nu erg gelukkig voel en dat ik weet hoeveel privileges ik heb ook bang ben. Ik ben bang voor de inbreuken, voor de haat, voor de ‘grapjes’ en voor het geweld. Om duidelijk te zijn: ik wil geen vreugdevol moment temperen, maar ik wil het volledige plaatje tonen. De statistieken zijn onthutsend. De discriminatie tegenover transgenders is wijdverspreid, geniepig en wreed, en heeft verschrikkelijke gevolgen. In 2020 alleen al zijn er minstens 40 transgenders vermoord, vooral zwarte en Latijns-Amerikaanse transvrouwen.” Elliott haalt ook uit naar politici die de rechten van transgenders systematisch inperken. “Jullie hebben bloed aan jullie handen."

“Ik vind het geweldig dat ik transgender ben”, besluit hij. “Ik vind het geweldig dat ik queer ben. En hoe meer ik omarm wie ik ben, hoe meer ik droom, hoe groter mijn hart wordt en hoe meer ik open bloei. Aan alle transgenders die dagelijks met intimidatie, zelfhaat en de dreiging van geweld te maken hebben: ik zie jullie, ik houd van jullie en ik zal alles doen dat ik kan om deze wereld beter te maken.” De acteur, bekend van onder meer ‘Juno' en ‘Inception’, voegt er nog aan toe dat hij in de toekomst als hij/hem wil worden aangesproken. Hij is getrouwd met Emma Portner.
Bekijk hier onder het originele bericht van Elliot Page.


Lees ook
19-JARIGE ATLETE UIT DE TRANSGENDER KAST
ZANGERES METAL BAND KOMT UIT DE TRANSGENDER KAST
19-JARIGE (STEM) ACTRICE & ZANGERES VIA TIKTOK UIT DE TRANSGENDER KAST

Bron: hln.be - holebi info - 12/2020

Dit bericht is gepost op 01 December, 2020 en 1343 keer gelezen.