Wat Joe Biden voor transgenders zal betekenen.
Zaterdag kon je bij holebi info al lezen wat de nieuwe toekomstige Amerikaanse president Joe Biden zal gaan betekenen voor holebi en trans+ personen. Vandaag kijken we naar wat hij zal gaan betekenen voor transgenders. Want Trump voerde een hele reeks anti transgender maatregelen en wetten in.

De VS staat wereldwijd nog steeds op de tweede plaats wat betreft het aantal moorden op transgenders, in het bijzonder op transvrouwen van kleur. De vele anti transgender wetten die Trump invoerde gooide daarbij olie op het vuur en wakkerde nog meer haat tegen transgenders aan. 2020 was bovendien, zoals je eerder bij holebi info kon lezen het meest dodelijke jaar voor transgenders in de VS.

Biden heeft gezworen de moorden op transgenders aan te pakken door te zeggen: "Om deze epidemie van geweld op te lossen is niet alleen een president nodig die het daadwerkelijk als feit erkent, maar iemand die gelooft in de menselijkheid en waardigheid van transgenders. ''

Het mag duidelijk zijn dat Biden zo snel mogelijk werk zal maken om de vele anti transgender wetten terug te draaien. Om te beginnen het verbod voor transgenders om in het leger te gaan, belangrijk gezien het feit het Amerikaanse leger de grootste werkgever van transgenders (15%) is.

Ook de maatregel van Trump waarbij daklozen centra transgenders mogen weigeren zal worden terug gedraaid. Belangrijk, gezien het feit dat steeds meer jonge trans+personen dakloos worden omdat ze thuis niet aanvaard worden.

Dan is er nog het verbod om transgender meisjes te laten deelnemen aan 'jongens sporten'. Volgens Trump moeten transgender meisjes samen met de jongens sporten. Biden zal de scholen niet verplichten deze regel om te draaien maar zal zich wel meer inzetten om een einde te maken aan deze discriminatie die voor veel trans meisjes een enorme negatieve impact heeft.

Biden steunt ook bestuurders die willen voorkomen dat transgenders wettelijke erkenning krijgen. Door vele Republikeinen gesteunde wetsvoorstellen om te voorkomen dat transgenders wettelijke erkenning van hun gender krijgen, zijn in tal van staten wetsvoorstellen opgedoken, met Idaho tot dusver het meest succesvol en in het nadeel van trans+ personen. De oppositie is hevig geweest en pro trans+ activisten haalden af en toe hun slag thuis.Trump steunt de gouverneurs die de transrechten willen beperken, Biden niet.

Gezondheidszorg. Trump zorgde er voor dat transgenders minder toegang kregen tot gezondheidszorg door de vele gezondheidswerkers de toestemming te geven om op basis van religieuze vrijheid transgenders te mogen weigeren. Biden zal snel een einde maken aan deze zware discriminatie die speelt met de levens van vele mensen.

Tot slot zal Biden zich naar eigen zeggen ook extra gaan inzetten ter bescherming van transgender kinderen, die vaak geen rechten hebben enkel en alleen maar omdat ze transgender zijn, terwijl kinderen uit zelfde leeftijden wel bepaalde rechten hebben.

In augustus van dit jaar bleek dat Trump al 168 anti holebi & transgender wetten had ingevoerd, ondertussen zal dat aantal boven de 200 zitten. Joe Biden zal er zijn werk mee hebben om al die anti wetten terug te draaien.

In de afgelopen vier jaar dat Trump president was werd meermaals uit onderzoek aangetoond dat het aantal haat incidenten tegen holebi's en transgenders verdubbeld is. Hiermee plaatste Trump zich naast veel wereldleiders, zoals onder andere de Russische president Poetin, die hun bevolking opjutten door het invoeren van anti wetten.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 09 November, 2020 en 2717 keer gelezen.