19-jarige veelbelovende atlete komt uit de transgender kast.
Een van de meest veelbelovende jonge atleten van Groot-Brittannië, Emily Bridges, 19, is zopas uit de transgender kast gekomen. Emily Bridges, een van de meest veelbelovende jonge wielrenners van Groot-Brittannië, kwam naar aanleiding van Coming Out Day op Sky Sports uit de kast, net een jaar nadat ze haar eerste nationale titel en vierde werd op de wereldkampioenschappen junioren.

Emily begon al met wielrennen toen ze elf jaar was. Toen ze 16 was on ze een zilveren medaille bij de nationale junioren ploeg. Daarna sloot ze zich aan bij de Great Brittain Junior Academy, huis van de Olympische beloftes. Na enkele ups en downs in haar sportcarrière leed ze naar eigen zeggen in stilte onder haar genderdysforie.

In een interview vertelde ze dat ze opgroeide met een 'geïsoleerd gevoel' van andere kinderen, en begon ze te experimenteren met gender-non-conformiteit toen ze begon met fietsen, wat volgens haar 'logisch' voor haar was. "Ik wilde me op een vrouwelijke manier kleden, maar ik had er altijd zo'n diepe schaamte over gehad. Ik geloofde dat iedereen me zou haten omdat ik mijn mannelijkheid afzwoer en jurken of make-up droeg. Maar diep van binnen wist ik, dit is wie ik ben."

In 2018 zei Bridges, na meerdere verwondingen, dat haar geestelijke gezondheid begon te verslechteren. "Ik werd me steeds meer bewust van mijn genderdysforie en mijn geestelijke gezondheid werd steeds slechter. Ik was er slecht aan toe. Ik vertelde mijn coach dat ik aan een depressie leed en dat ik de hulp en ondersteuning kreeg die ik nodig had, maar ik sprak niet over mijn genderidentiteit omdat ik bang was dat de wielerwereld erachter zou komen."

Haar geestelijke gezondheid verbeterde na haar examens op A Level vorig jaar, maar Bridges ontdekte later dat ze zonder het te weten met een gebroken enkel had deelgenomen en dat ze wekenlang moest revalideren. Gedurende deze tijd dacht ze veel na over 'hoe ongelukkig' ze was, en tegen oktober vorig jaar begon ze zich als transgender te identificeren. “Ik wist dat als ik gelukkig wilde zijn, ik op een gegeven moment zou moeten overstappen. Ik begon een gespecialiseerde therapeut te bezoeken toen mijn depressie terugkeerde en mijn genderdysforie ondraaglijk werd. Tegen die tijd was ik volledig verstikt door mijn gedachten en voelde ik me gevangen in mijn eigen lichaam. Ik had dringend ruimte en tijd nodig om te praten."

Hoewel ze nadien tegenover een paar vertrouwde mensen uit de kast kwam, dwong ze zichzelf in de wielerwereld om iemand anders te zijn, iets wat op termijn haar training begon te beïnvloeden. Ze gelooft ondertussen dat er nog een lange weg teg aan is om sport, met name wielrennen, meer inclusief te maken. "We moeten meer diversiteit uitstralen, meer vrouwen, meer transgenders en holebi's, en anderen aanmoedigen om ook te gaan wielrennen, het wordt nog steeds gezien als het domein van blanke mannen van middelbare leeftijd en middenklasse, maar het moet de bredere bevolking meer vertegenwoordigen en toegankelijker zijn."

Om dit te helpen realiseren, heeft Bridges ervoor gekozen om deel te nemen aan onderzoek naar de effecten van medische transitie op atleten. Ze gelooft dat dit de eerste keer is dat een internationale topsporter zich heeft aangemeld voor onderzoek, en hoopt te bewijzen dat de bestaande regels voor transatleten die in de sport deelnemen "passend" zijn. Bridges voegde eraan toe: "Voor degenen die mij kennen, ik ben nog steeds dezelfde persoon. Het verschil is dat ik nu meer trouw ben aan mezelf. Ik hoop dat door het verhaal van mijn coming-out te delen, het iemand anders helpt om ook helemaal zichzelf te zijn."
Link
Links voor Belgische transgender+ personen ==> Klik hier
LEES OOK
ZANGERES VAN METAL BAND KOMT UIT DE TRANSGENDER KAST
ARGENTINIE SCHREEF GESCHIEDENIS MET EERSTE TRANSGENDER NIEUWSANKER

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020

Dit bericht is gepost op 13 October, 2020 en 4601 keer gelezen.