Uniek: Wonder Woman boek met verhalen over historische holebi & trans+ activisten en enkele bondgenoten.Een nieuw Wonder Woman-boek zal de echte Wonder Women of History vieren, waaronder Marsha P Johnson (1945 - 1992), Janelle Monae en Beyoncé. De nieuwe graphic novel, bewerkt door schrijfster Laurie Halse Anderson, bevat essays over ongelooflijke, baanbrekende vrouwen die hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis.

Wonder Women of History bevat een hoofdstuk over transactivist Marsha P Johnson (1945 - 1992), die een van de leidende figuren was in de Stonewall-rellen, geschreven door Jadzia Axelrod met animaties van Michaela Washington. Mikki Kendall schreef een essay over Beyoncé, waarbij A. D’Amico animaties verzorgt, terwijl Janelle Monae's hoofdstuk is geschreven door Vita Ayala en getekend door O’Neill Jones.

Het ongelooflijke boek bevat ook essays over andere opmerkelijke queer vrouwen, zoals Tig Notaro en Edith Windsor (1929 - 2017), de hoofdaanklager in de zaak van het Hooggerechtshof van 2013 die ertoe leidde dat het homohuwelijk de wet van het land werd. Wonder Women of History zal ook essays bevatten over opmerkelijke queer-bondgenoten, waaronder politica Alexandria Ocasio-Cortez en senator Elizabeth Warren.

Schrijfster Laurie Halse Anderson zei in een interview: Wonder Woman is al generaties lang een iconisch figuur voor meisjes en vrouwen over de hele wereld. Ze gaf me het voorbeeld van een vrouw die gerechtigheid, mededogen, atletisch vermogen en kracht combineerde die ik nodig had. Toen de goede mensen bij DC het idee van een bloemlezing van echte Wonder Women naar voren brachten, was ik meteen aan boord. Onze kinderen snakken naar voorbeelden van vrouwen en meisjes die hebben gevochten tegen onderdrukkende systemen om van de wereld een betere plek te maken, ”voegde ze eraan toe. De ongelooflijke schrijvers en kunstenaars in deze bloemlezing hebben een meesterwerk gemaakt vol met die voorbeelden. Ons boek zal elke lezer die het oppakt, inspireren en versterken. "

Meer info over enkele (niet alle) dames die aanbod komen in het boek:
- Janelle Monae: Amerikaanse soul- en r&b-zangeres, liedjesschrijver, actrice en producer. Kwam in 2018 uit de kast als panseksueel.
- Tig Notaro: Amerikaanse stand-up comedian, schrijver, radiobijdrager en actrice. In 2015 gehuwd met haar vrouw, samen hebben ze twee kinderen.
- Beyoncé: Amerikaanse r&b-zangeres, songwriter, actrice, modeontwerpster en holebi icoon en gehuwd met rapper Jay-Z.
-Elizabeth Warren: Amerikaans hoogleraar en politica van de Democratische Partij. Ze is senator voor Massachusetts sinds 2013. Ze is ook een groot voorstander van gelijke rechten voor holebi's en transgenders en ondersteunde daarbij al tal van gelijke rechten wetten. Ze was twee keer gehuwd en verloor beide mannen ten gevolge van een ziekte.
- Alexandria Ocasio-Cortez: Amerikaans politica en activiste, van Puertoricaanse origine, zetelt sinds 2019 als Democraat in het Huis van Afgevaardigden. Ze is het jongste vrouwelijke congres lid ooit. Ze is ook een voorstander van gelijke rechten voor holebi's & transgenders, ze zamelde eerder geld in voor een Britse liefdadigheidsinstelling voor transgender kinderen. In 2019 hield ze op de New York City Women's March een gedetailleerde toespraak ter ondersteuning van maatregelen die nodig zijn om de gelijkheid van holebi's en transgenders op de werkvloer en elders te waarborgen. Ze is hetero.
- Edith Windsor: Amerikaanse holebi & transgender+ rechtenactiviste en technologiemanger bij IBM. Ze was hoofdaanklager in de zaak van het Hooggerechtshof van de VS die een wet vernietigde waardoor in 2013 het homohuwelijk legaal werd in alle Amerikaanse staten. Windsor was ook een lid van de niet-confessionele Congregatie Beit Simchat Torah synagoge, die zelf beschreven is als 's werelds grootste holebi en transgender synagoge. Ze was twee keer gehuwd met een vrouw, haar eerste vrouw verloor ze aan kanker. Toen ze de tweede keer trouwde was ze zelf al 87 haar vrouw 51. In 2017 overleed ze in de nabijheid van haar vrouw.
- Marsha P Johnson: Travestie - omschreven als transgender (zonder gender veranderende operaties), was één van de mensen die vooraan stond bij de Stonewall rellen die het begin waren van de holebi transgender+ gelijke rechten bewegingen in de VS en wereldwijd. Meer info over haar persoon kan je vinden in de onderstaande link (lees ook).
BOEK
Auteur: laurie halse anderson
Serie: Wonder woman
Uitgever: DC Comics
ISBN: 9781401286453
Bindwijze: Paperback
Aantal Pagina's: 208
Genre: Strips & graphic novels
Taal: Engelstalig
Bestelen via boekhandel De Slegte ==> Klik hier
LEES OOK
VOOR HET EERST IN DE GESCHIEDENIS PARK VERNOEMD NAAR TRANS - TRAVO ACTIVISTE (Marsha P Johnson)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - September 2020

Dit bericht is gepost op 08 September, 2020 en 5433 keer gelezen.