Leiders alle grote religies vormen front tegen holebi- en transfobie.In het Verenigd Koninkrijk hebben leiders van alle grote religies een front gevormd tegen holebi- en transfobie en tegen conversie therapie. Aanleiding is (ook) de plannen van de Britse overheid om transgender rechten te beperken en het talmen inzake het verbieden van conversie therapie.

De leiders hebben zich aangesloten bij de Ozanne Foundation die werkt met religieuze organisaties van over de hele wereld die zich inzetten voor de gelijke rechten van holebi's en transgenders. De eerste interreligieuze adviesraad, met negen leden in het Verenigd Koninkrijk bevat leden van Britse en Ierse religies vanuit het Joodse gemeenschap, de Islam, het Sikhisme, het hindoeïsme, het boeddhisme en het Christendom.

Het bestuur zal leren van de ervaringen van religieuze groepen die koppels van hetzelfde geslacht bevestigen, zoals de Quakers, vertegenwoordigd door Hannah Brock Womack die vorig jaar werd geblokkeerd om president van Churches Together in England (CTE) te worden omdat ze in een homohuwelijk zit en strategieën ontwikkelen om inclusie binnen hun eigen religieuze gemeenschappen te bevorderen.

Bisschop Paul Bayes, voorzitter van de Ozanne Foundation en bisschop van Liverpool, zei: “We zijn verheugd dat zo'n vooraanstaande groep leiders onze uitnodiging om samen te werken heeft geaccepteerd en ons heeft geadviseerd over de beste manier om vooroordelen en discriminatie in religieuze organisaties aan te pakken. op gronden van seksualiteit of geslacht. We hebben zoveel dat we van elkaar kunnen leren en ik ben enorm dankbaar voor de toewijding die elk lid heeft getoond bij het beginnen van de dialoog rond geloof, seksualiteit en genderidentiteit. ”

Van direct belang voor de adviesraad is het bevorderen van een verbod op conversietherapie in het VK en het ondersteunen van de transgemeenschap tussen religies in het VK en Ierland.

Bestuurslid en senior rabbijn binnen de joodse religie zei: “Er is zoveel dat ik denk dat we samen kunnen bereiken, maar van onmiddellijke zorg is ervoor te zorgen dat de Britse regering met wetgeving komt om een einde te maken aan de gruwelijke praktijk van conversietherapie, waarvan we weten dat deze door veel religieuze leiders wordt uitgevoerd. Ik maak me ook grote zorgen over de aard van de dialoog rond ruimtes voor mannen en vrouwen en ik hoop dat we een meer empathische toon kunnen vinden bij het bespreken van voorstellen die rechtstreeks van invloed zijn op het dagelijkse leven van transgenders. ”

Dilwar Hussain, lid van de adviesraad en voorzitter van New Horizons in British Islam, een liefdadigheidsinstelling die werkt aan moslimidentiteit, integratie en hervorming, zegt dat inclusie binnen religieuze groepen voor hem een kwestie is van morele consistentie. Verder zei hij dat de moslim gemeenschap in het VK nog veel te leren heeft maar dat er wel vooruitgang is. "Het gaat om ons zelf in andermans schoenen te verplaatsen, om ook de pijn van anderen te voelen. We zitten nu in een baanbrekend initiatief, het is het eerste forum van dit type waar zoveel religieuze mensen samenkomen om te proberen discriminatie van holebi, intersekse en transgender+ personen te voorkomen."
Lees ook
Holebi relaties zegenen in de kerk en blik op holebi's verschuift in Rooms Katholieke kerk
Al vijfhonderd holebi & trans+ vriendelijke kerken in Nederland

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 02 July, 2020 en 2962 keer gelezen.