Plus-size transgender model schrijft geschiedenis in Calvin Klein Pride campagne + videoMaak kennis met Jari Jones, 29, die geschiedenis schrijft als eerste plus-size zwart transgender model voor Calvin Klein. Ze verovert momenteel zowel New York, door op tal van billboards te verschijnen, als het internet.

Jones is één van de acht holebi & trans+ modellen die te zien is in de nieuwe campagne van Calvin Klein genaamd: #ProudInMyCalvins. "Het was zo'n eer en een genoegen om in mijn meest authentieke zelf en huidige beelden van een lichaam te zitten dat veel te vaak is gedemoniseerd, lastiggevallen, het gevoel heeft lelijk en onwaardig te zijn en zelfs vermoord ', schreef ze in een ontroerende Instagram-post onder de foto van zichzelf op een bilboard.

Verder liet Jones weten dat ze erg overweldigd is wanneer ze zichzelf zo groot op een billboard ziet. "Nooit heb ik een zwarte transvrouw gezien die op zo'n openbaar platform werd gezet om te worden gevierd, en het was overweldigend, als een buitenlichamelijke ervaring. Het was enorm voor mij. Overstroomd met zoveel emoties uit mijn eigen geschiedenis van proberen in te breken in de mode-industrie, en alle ‘nos’ en ‘you can’ts’ en de ‘you’s nevers’ allemaal op dat moment verdwenen. Het was echt heel krachtig."

De foto campagne van Jones werd onthuld op Juneteenth, een jaarlijkse feestdag ter herdenking van het einde van de slavernij in de Verenigde Staten. De dag stond in het teken van de dood van George Floyd onder de knie van een blanke politieagent en de moord op twee zwarte transvrouwen, Dominique Fells en Riah Milton, kort nadat een zwarte transman, Tony McDade, door de politie was vermoord.

Over het feit dat Jones een plus-size model is zegt ze: "Het heeft lang geduurd om dat woord 'dik' te gebruiken. Zo lang was ik een dik kind, en iedereen vertelde me dat ook steeds, en als je dik bent kan je geen baan vinden, en als je dik bent kun je geen liefde vinden. Door al die woorden werd ik gemotiveerd om door mijn eigen dikfobie heen te werken. Het was belangrijk voor mij om mezelf boven dik te plaatsen, zodat mensen weten dat een dik lichaam ook het vieren waard is, het ook waard is liefde en respect te krijgen."

De #ProudInMyCalvinsc campagne ging al in mei van dit jaar van start als alternatief voor de vele Gay pride parades die wereldwijd niet konden doorgaan vanwege de coronavirus crisis. De campagne viert zelfexpressie en alle mogelijke identiteiten binnen de holebi+ en transgender+ gemeenschap. Onder andere door middel van intieme portret videos wordt naar verbondenheid binnen de gemeenschap gezocht.

De andere modellen in de campagne zijn: acteur Tommy Dorfman - Kunstenares en genderqueer Gia Woods - Model Reece King - Trans activist en genderqueer Chella Man - Drag Queen zangeres Pabllo Vittar – genderfluid model Mina Gerges - Trans-queer actrice Jari Jones en Model non-binair Ama Elsser.

Bekijk hier onder een video met daarin alle modellen uit de campagne. Daar onder een link naar alle video's uit de Calvin Klein campagne, gevolgd door een link naar de Belgische website met de Pride kleding collectie 2020 & de campagne.


- Alle video's uit de campagne (via YouTube) => Klik hier
- Belgische website Calvin Klein @ campagne @ Pride collectie 2020 => Klik hier

LEES OOK
BEROEMD TRANS MODEL SCHREEF OPNIEUW GESCHIEDENIS - - 2019
CHANEL BEAUTY WERKTE VOOR HET EERST SAMEN MET TRANSGENDER MODEL - - 2019
VOOR HET EERST TRANSGENDER MODEL IN PROJECT RUNWAY - - 2019
AMERIKAANS TOP MODEL UIT DE TRANSGENDER KAST - - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 02 July, 2020 en 3497 keer gelezen.