Durex condoom reclame spotje toont homo koppel in homofobisch Polen + video.In Polen ligt een Durex condoom reclame spotje onder vuur omdat er een homo koppel in voor komt. De reclame video krijgt veel homofobe reacties. De reclame video is ook te zien in Tsjechië, Slowakije en Litouwen, waar het eveneens tal van homofobe reacties krijgt.

Hoewel de meeste koppels in de advertentie hetero zijn, zijn er ook twee mannen die worden gezien terwijl ze zich scheren en een kus delen in hun badkamer. Het homo koppeltje is zelfs twee keer te zien, en het gaat daarbij op een écht koppel, namelijk het echtpaar Jakub en Dawid Mycek-Kwieciński, bekende Poolse homo YouTubers, die al sinds 2017 meermaals in het holebi info nieuws kwamen.

Durex Polen zei over zijn reclame: “Wees luid in bed praat luid over uw behoeften. Met de Durex Invisible lijn kun je kiezen voor condooms die er perfect op aansluiten: Superdun, extra gesmeerd, getailleerd of extra groot.”

Dat de reclame in Polen verschijnt en voor ophef zorgt is niet opmerkelijk. De laatste jaren voert de Poolse politiek een gedreven aanval op holebi en transgender+ personen onder leiding van de heersende Partij voor Recht en Rechtvaardigheid, waarbij men opriep zogenaamde holebi en transgender vrije zones uit te roepen. Ondertussen hebben al meer dan honderd gemeentelijke en lokale overheden zichzelf daadwerkelijk uitgeroepen tot zones "vrij van holebi en transgender ideologie", en tegen 'homopropaganda'.

De actie werd eerder al veroordeeld door het Europees Parlement. Er ontstond ook al internationaal protest en vanuit ons eigen Belgenlandje lieten politici uit tal van Vlaamse steden en gemeenten weten, eveneens de actie te veroordelen.

Poolse holebi en transgender activisten zijn erg blij met de reclamespot en prijzen Durex om zijn diversiteitbeleid. De organisaties menen dat de reclame sommige mensen zal doen inzien dat liefde, gewoon liefde is, ongeacht de geaardheid of genderidentiteit van een persoon. Bekijk hier onder de reclame video:


LEES OOK
POOLSE POLITICI STUREN WETSVOORSEL DAT HOMOSEKSUALITEIT VERGELIJKT MET PEDOFILIE NAAR PARLEMENT
POOLSE CAMPAGNE DIE HOMOSEKSUALITEIT VERGELEEK MET PEDOFILIE IS VOLGENS RECHTER GEEN PROBLEEM

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 10 June, 2020 en 4153 keer gelezen.