Eerste Zwitserse prof worstelaar uit de kast + lijstje openlijke holebi & trans worstelaars.Zopas schreef de Zwitserse prof worstelaar Curdin Orlik geschiedenis in eigen land door uit de homo kast te komen. Orlik, die een voor Zwitserland unieke vorm van worstelen speelt, genaamd 'swing wrestling', kwam in een interview in holebi magazine Outsports uit de kast. Daarmee is hij de eerste openlijke homo prof atleet van Zwitserland.

"Ik kan er niets aan doen. Zo ben ik geboren ', zei de 27-jarige. Veel te lang heb ik mezelf verstopt. Ik heb eigenlijk altijd geweten dat ik homo ben, zeker sinds ik twaalf was. Maar ik dacht, oei, dat is fout, dat kan niet. Ik hoorde dingen op het schoolplein, zoals: 'jij homo varken' of 'jij vieze flikker'. Ook tijdens sportevenementen hoorde ik negatieve taal tegenover homo's. Dan denk je bij jezelf, neen, zo ben ik niet, zo wil ik niet zijn. Maar ik ben het wel. Nu is het er uit."

Orlik vertelde ook over de negatieve ervaringen die hij had binnen de homo gemeenschap. Hij zei dat hij zich 'misbruikt' voelde nadat hij contact had gehad met mannen via dating-apps. "Ik dacht dat als homo betekende dat je zo ellendig was, het niets voor mij was. Goede homo's leren kennen is dubbel moeilijk als je in de kast zit. Je bent weerloos omdat angst altijd resoneert dat je wordt blootgesteld. En met wie had ik over slechte ervaringen moeten praten? Ik was alleen. Het klinkt vast stom, maar ik dacht dat ik weer een vriendin nodig had."

Na de slechte ervaringen besloot Orlik zijn geaardheid te onderdrukken en te trouwen met een vrouw. Samen kregen ze een zoon. Maar, al snel besefte hij dat hij niet langer kon doen alsof en niet veel later volgde er een scheiding. Het koppel ging in vriendschap uit elkaar en Orlik heeft nog steeds een goede band met zijn ex en ziet op regelmatige basis zijn zoontje.

De coming-out van de professionele worstelaar is door het publiek positief onthaald. Orlick schreef daarover op Facebook en zei dat hij "overweldigd" was door de positieve reactie. Met de geweldige feedback begin ik nu aan een nieuwe, open en vrije periode van mijn leven beginnen'', schreef hij.

Wie dacht dat Orlik als homo een uitzondering is binnen zijn sport, het worstelen, denkt verkeerd. Hier onder een lijstje van eerder uit de kast gekomen holebi en transgender prof worstelaars:

OPENLIJKE HOLEBI & TRANSGENDER PROF WORSTELAARS
Openlijk homo
- Alex Donovan, Amerikaan
- Anthony Bowens, Amerikaan
- Chris Kanyon, Amerikaan
- Christopher Saynt Schotland
- Darren Young, Amerikaan
- Jake Atlas, Mexicaan
- Jeroen Tan, Nederlander
- Matt Hullum, Amerikaan
- Mike Pucillo, Amerikaan
- Pat Patterson, Amerikaan
- Mike Parrow, Amerikaan
- Eddy McQueen, Amerikaan.
Openlijk lesbisch
- Sandy Parker, Canadese
- Sonya Deville, Amerikaanse
- Stephany Lee, Amerikaanse
- Priscilla Zuniga, Amerikaanse
- Kiera Hogan, Amerikaanse
- Sonny Kiss, Amerikaanse
Openlijk biseksueel
- Jack Sexsmith, Britt
- Orlando Jordan, Amerikaan
- Rosa Mendes, Canadese
- Nicole Bass, Amerikaanse
- Kimberly Benson, Schotse
- Yoko Yamada, Japan
Openlijk transgender
- Mack Beggs, Amerikaan
- Nyla Rose, Amerikaanse
- Lola Starr Brits-Amerikaanse

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 11 March, 2020 en 2146 keer gelezen.