Starbucks UK komt met reclamevideo's met daarin transgender+ personen. (+ vijf video's).De van oorsprong Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft in Groot-Brittannië een reclamecampagne gelanceerd waarin transgenders de hoofdrol spelen. De 30 seconden reclamefilmpjes zijn gebaseerd op getuigenissen van transgenders en de zoektocht naar hun nieuwe naam. Volgens Starbucks proberen transgenders vaak hun nieuwe naam voor het eerst uit in één van hun vestigingen. De koffieketen lanceerde de filmpjes onder de hashtag #whatsyourname.

De naam van een klant vragen, op een kopje schrijven en afroepen is een symbool van ons hartelijke welkom. Het is onderdeel van de Starbucks Experience en creëert een moment van verbinding tussen onze barista's en klanten.

Op de campagne website schrijft men: "Starbucks #whatsyourname campagne viert deze kenmerkende act en de betekenis die het kan hebben voor sommige transgender- en genderdiverse mensen wanneer ze hun nieuwe naam in het openbaar gebruiken. De advertentie, gemaakt in samenwerking met creatief bureau Iris, werd geïnspireerd door ervaringen uit het echte leven van mensen in transitie naar een nieuwe naam. We ontdekten dat ze Starbucks-winkels als een veilige plek beschouwen waar hun nieuwe naam werd geaccepteerd en dat ze konden worden herkend als wie ze zijn."

Behalve het tonen van enkele video's met daarin een kort verhaal van transgender+ personen, schenkt Starbucks een deel van de opbrengst van hun mermaid-koekje aan de hulplijnservice en organiatie Mermaids die transgenders en hun families helpt en ondersteunt. Starbucks VS en UK zijn al vele jaren holebi & transgender vriendelijk, enkele jaren geleden lanceerde men in de VS zelfs zogenaamde holebi & transgender veilige zones in enkele van hun filialen, bedoeld om holebi en transgender+ personen nog meer welkom te heten en ze bovendien te voorzien van een veilige ruimte vrij van discriminatie en haat binnen de heteroseksuele gemeenschappen.

Hier onder vijf Starbucks video's, van elk een 30 tal seconden. (behalve de 1ste die 1:30 duurt) De eerste video won bovendien eind vorig jaar de Channel 4’s Diversity in Advertising Award. Onder de video's een link naar meer info rond de campagne.


Link naar Starbucks whatsyourname campagne ==> Klik hier

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Februari2020.

Dit bericht is gepost op 08 February, 2020 en 4296 keer gelezen.