Onderzoek in 23 landen, attitudes ten opzichte van lesbiennes positiever dan tegenover homo's.Uit nieuw onderzoek blijkt dat de attitudes ten opzichte van lesbiennes positiever zijn dan ze zijn tegenover homoseksuele mannen. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Social Psychology and Personality Science en keek naar de houding ten opzichte van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen in 23 landen, die “zowel westerse als niet-westerse samenlevingen vertegenwoordigen”.

De auteurs van de studie analyseerden de volgende landen: Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, India, Italië, Japan, Mexico, Peru, Polen, Rusland, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Spanje, Zweden , Turkije en de Verenigde Staten.

De onderzoekers ontdekten dat lesbiennes in elk van de 23 landen minder negatief werden bekeken dan homoseksuele mannen. Terwijl in sommige landen, zoals India en Spanje, de houding ten opzichte van homoseksuele mannen en lesbiennes meer op elkaar leek, was de ongelijkheid het grootst in Rusland en Hongarije. De studie toonde verder ook aan dat, hoewel mannen eerder een negatieve houding hadden ten opzichte van seksuele minderheden, en meer kans hadden om het slachtoffer te worden van deze discriminatie, het op veel plaatsen vrouwen waren die een meer negatieve mening hadden over lesbiennes.

Onderzoekers verklaarden: “Alleen in China, Frankrijk en Italië rapporteerden mannen een meer negatieve houding ten opzichte van lesbische vrouwen. In Mexico en de Verenigde Staten waren vrouwen aanzienlijk meer bevooroordeeld dan mannen over de evaluaties van lesbische vrouwen. Maar volgens Psychology Today voegde ze eraan toe: "We ontdekten dat in verschillende landen (waaronder de Verenigde Staten) mannen en vrouwen niet significant verschilden in hun houding ten opzichte van homoseksuele mannen." gedeeltelijk door de perceptie dat homoseksuele mannen en lesbische vrouwen traditionele geslachtsnormen overtreden ”.

Van de 23 landen die aan het onderzoek deelnamen, bleken mensen in Spanje het meest positief te zijn tegenover homo's en lesbiennes, en mensen in Rusland waren het meest negatief. Westerse landen waren over het algemeen positiever tegenover homoseksualiteit, waarbij India het op de 14e plaats staat. Verder vonden de onderzoekers dat homoseksualiteit het meest gunstig werd bekeken, naast Spanje, in België, Groot-Brittannië, Zweden en Canada en het minst gunstig naast Rusland in Hongarije, Turkije, Peru en Zuid-Korea.

Verder bleek tot slot uit het onderzoek dat in vergelijking met andere landen mensen uit de Verenigde Staten niet bijzonder gunstig of ongunstig staan tegenover holebi's. In dit onderzoek behaalde de door Amerikanen zelfverklaarde positiviteit tegenover homoseksuele mannen hen een 12e positie (van de 23), terwijl hun positiviteit tegenover lesbische vrouwen hen een 10e positie opleverde.
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 17 January, 2020 en 3743 keer gelezen.