Holebi zijn kan niet worden genezen, aldus Chinese rechtbank.Een rechtbank in China heeft geoordeeld dat homoseksualiteit niet kan worden genezen en dat een psychologische kliniek, die probeerde een homo te genezen een schade vergoeding moet betalen aan de man plus alle kosten die hij moest maken.

In juli van dit jaar kon je al lezen over de zaak van de Chinese homo Yang Teng die hypnose en elektroshocks onderging om hetero te worden in een zogenaamde wordt hetero kliniek. De man werd door zijn familie gedwongen de therapie te ondergaan. Omdat hij na de therapie nog steeds homo is besloot hij een rechtszaak aan te spannen tegen de kliniek om te voorkomen dat andere holebi's nog zouden worden gedwongen therapie te volgen om hetero te worden.

Het Chinese Hof oordeelde Yang Teng alle gemaakte kosten krijgt terug betaald en hij krijgt ook nog een schadevergoeding. Belangrijk is ook het feit dat de rechter oordeelde dat homoseksualiteit niet dient te worden genezen. Yang Teng liet weten erg blij te zijn met de beslissing van het hof. China haalde pas in 2001 homoseksualiteit van de lijst der mentale ziekten, waardoor nog lang niet alle Chinezen overtuigd zijn van het feit dat homoseksualiteit geen ziekte is. Maar er is toch al hier en daar grote vooruitgang merkbaar in het land en steeds meer Chinezen staan achter gelijke rechten van holebi's.

holebi info eigen berichtgeving - 2014

Dit bericht is gepost op 20 December, 2014 en 2048 keer gelezen.