Tweede kleine overwinning voor holebi's in Duitsland dit jaar.Duitsland faalt al jaren op het vlak van gelijke rechten voor holebi's. Een verbod op het homohuwelijk, een beperkte legale partnerschapswet, geen toelating tot ivf voor lesbiennes, geen toelating tot draagmoederschap voor homo's, enz... Maar Duitse holebi's hebben opnieuw een kleine overwinning te vieren.

Eerder dit jaar werd bereikt dat holebi koppels die een legaal partnerschap hebben het kind van hun partner mogen adopteren. En zopas deed het hoogste hof uit Karlsrube, een uitspraak die betekent dat homo koppels die in het buitenland gebruik maken van een draagmoeder, om ouders te worden, bij terug komst in Duitsland zullen worden erkend als ouders van het kind.

De uitspraak kwam er na een strijd van bijna 5 jaar door een homo koppel die via een Amerikaanse draagmoeder ouders werden van een zoontje, en waarbij Duitsland steeds weigerde de mannen te registeren als ouders van het kind. De rechter oordeelde dat men de beslissing van de VS, en het belang van het kind moet respecteren, en dat het kind dus recht heeft op twee ouders. De uitspraak is goed nieuws voor alle Duitse homo's die een kind willen via een buitenlandse draagmoeder. Het gebruik maken van een Duitse draagmoeder blijft verboden, net zoals het gebruik maken van een spermabank voor lesbiennes. Midden dit jaar zei Angela Merkel opnieuw neen tegen de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes.

holebi info eigen berichtgeving - 2014

Dit bericht is gepost op 20 December, 2014 en 2127 keer gelezen.