Homofobie eindelijk verboden door het IOC.Vorig jaar lag het IOC (International Olympic Committee) regelmatig onder vuur omwille van het feit dat men zich niet aan de eigen regels hield wat betreft homofobie, en ook omwille van het feit dat de Olympische Spelen door gingen in Rusland. Maar vandaag kondigde het IOC goed nieuws aan.

Het IOC heeft vandaag unaniem een amendement goedgekeurd waarbij holebi's beschermd worden tegen homofobie. Daarnaast is er ook een clausule die zegt dat wanneer een land homofobisch is, ze kunnen uitgesloten worden tot het houden van de Olympische Spelen. Eerder was er al een verbod op discriminatie op basis van ras, religie, politiek, gender of ander. Die ander stond voor holebi's maar omdat het niet specifiek vermeld werd kwam er veel protest tegen, zeker toen bleek dat men openlijk toestond dat holebi's wel werden gediscrimineerd. Daar komt nu een einde aan want seksuele geaardheid is nu wel specifiek vermeld.

Jammer genoeg is er niet gestemd over een apart voorstel om te mensen te beschermen tegen discriminatie op basis van gender identiteit (transgenders).Maar toch is men al zeer blij met de eerste grote stap die is gezet door het IOC die zoals gezegd vorig jaar meermaals onder vuur lagen wegens het toestaan van homofobie, waardoor er vorig jaar tal van boycots liepen toen de Olympische Spelen door gingen in homofobisch Rusland. De Olympische zomer spelen gaan in 2016 door in Rio De Janerio (Braziliƫ) en in 2020 in Tokyo (Japan). En de Winter spelen van 2018 zullen door gaan in Pyeongchang (Zuid Korea).

holebi info eigen berichtgeving. 2014

Dit bericht is gepost op 08 December, 2014 en 1765 keer gelezen.