Ex homofobe zet zich in voor Jamaicaanse homo's & transgenders die in riolen leven.Mensen kunnen veranderen, ook homofoben. Dat bewezen al meermaals tal van familieleden van de Amerikaanse homofobe Westboro Baptisten Kerk, wiens leider Fred Phelps dit jaar kwam te overlijden. 1 van de 4 familieleden die de homofobe kerkclan de rug toekeerde komt terug in het nieuws.

Grace Phelps (foto), dochter van wijlen Fred Phelps kwam vorig jaar al in het holebi info nieuws toen bleek dat ze samen met haar zus Megan de familie kerkclan verliet omdat ze het niet meer eens zijn met het homofobe gedachtegoed van hun familie. Grace blijkt nu recent naar Jamaica te zijn vertrokken waar ze zich inzet voor dakloze homo's en transgenders die leven in een riool. Pittig detail is het feit dat haar vertrek georganiseerd is door Planting Peace, de organisatie die eerder in het nieuws kwam omdat ze het Equality House (dat in de regenboog kleuren is geschilderd) recht tegenover het huis van de Phelps clan bouwden.

"Meer dan 20 jaar hoorde ik van mijn vader en de rest van de familie dat God homo's haat, en moesten we de wereld verkondigen dat homo's monsters zijn, en protesteren tegen al wie voor hen opkomt. Maar met het ouder worden gingen mijn ogen open, en samen met de zus verliet ik vorig jaar mijn familie. Dat was geen eenvoudige stap omdat het verwerpen van het gedachtegoed van mijn vader en de hele familie betekent dat ik nooit meer welkom ben thuis. Maar ik kon er niet langer tegen en had eerder geleerd dat mijn vader en de rest van de familie fout bezig zijn, en dat homo's geen monsters zijn, maar mensen zoals iedereen," aldus Grace. Sinds een tijdje heeft ze zich aangesloten bij Planting Peace en via hen hoorde ze over het lot van Jamaicaanse holebi's en transgenders, die door hun eigen ouders uit huis werden gezet en noodgedwongen in riolen leven. Samen met vele andere wil ze nu iets proberen doen aan het lot van voornamelijk homo's en transseksuelen die dagelijks moeten vechten om te overleven in een zeer homofobe maatschappij.

Eerder dit jaar kon je bij holebi info lezen dat een vierde familielid de homofobe kerkclan verlaten heeft. Het ging daarbij om de 23-jarige kleinzoon van Fred Phelps, Zach Phelps-Roper die zich nu ook inzet voor de rechten van holebi's. De eerste die ooit de kerkclan verliet was Fred's zoon Nathan die pas enkele jaren later (2010) in het nieuws durfde komen. Ook hij zet zich al jaren in voor de rechten van holebi's net zoals ook de zus van Grace, Megan die vorig jaar de homofobe clan verlieten.

Extra info:
De clan van Fred Phelps kwam voor het eerst in het nieuws in 1967 tijdens de begrafenis van Matthew Shepard die op brutale wijze werd vermoord omdat hij homo was. De Phelps clan demonstreerde bij Matthew's begrafenis en riep slogans als 'Matthew brand in de hel', en 'God haat homo's', en 'Aids dood flikkers'. Maar de protestactie werd in de kiem gesmoord door een tegenzet van enkele vrienden van Matthew die gekleed als engelen met grote vleugels voor Phelps en zijn groep gingen staan. Het verhaal van Matthew kreeg wereldwijde media aandacht, er werd een film over gemaakt en een toneelstuk. En zowel Elton John als Melissa Etheridge schreven er een lied over. De moordenaars van Matthew kregen levenslang maar stellen dat hun daden gerechtvaardigd waren aan de hand van de bijbel. Ondertussen protesteren de clan leden nog steeds voort op tal van (militaire) begrafenissen en roepen ze nog steeds hun leuzen als 'God haat homo's'. Ook na de dood van leider Fred Phelps gaat de kerkclan nog door. Men noemt het een kerkclan omdat de Westboro Baptisten Kerk voor 99% bestaat uit familieleden van Fred Phelps waarbij men van jongsaf wordt klaargestoomd om homofoob te worden.

holebi info eigen berichtgeving. 2014

Dit bericht is gepost op 04 December, 2014 en 2621 keer gelezen.