Katholieke priesters in een homobar en homoseks.


Nieuw onderzoek dat in een boek is gegoten werpt een licht op de grote homo scéne binnen de Ierse katholieke kerk. Dr John Weafer's boek: Thirty-Three Good Men: Celibacy, Obedience and Identity', gaat over geheime interviews met 33 priesters over hun seks leven.

Uit het boek blijkt dat er binnen de Ierse katholieke kerk veel priesters, ondanks het feit dat ze een celibatair leven moeten leiden, toch een seksleven hebben. Men weet al langer dat er priesters zijn die stiekem een relatie hebben met een vrouw, sommigen al jaren, en waarbij sommigen zelfs kinderen hebben, maar alles moet geheim blijven, want priesters moeten een celibatair leven leiden. En onder al die priesters die een geheime relatie hebben zitten er natuurlijk ook homo's, en blijkbaar veel meer dan gedacht.

In het boek zijn 33 interviews weergegeven die in het geheim werden afgenomen. Een van de priesters zegt dat hij al jaren lang een relatie heeft met een man. Een andere priester zegt at hij regelmatig naar een homobar gaat en daar op een bepaald moment zelfs eens negen andere priesters tegen kwam. Nog een andere priester gaf toe al eens homoseks te hebben gehad (met een volwassen man) maar dat hij nu toch verder celibatair leeft. De schrijver van het boek, Dr John Weafer zegt: "Zolang priesters niet openlijk en openbaar hun relaties beleven, omdat het niet overeenkomt met het leven van een celibataire priester, knijpt de kerk een oogje toe. Maar als een priester openlijk zou zeggen ik ben homo, dan zal hij worden ontslagen. Dus zwijgen de priesters die homo zijn in alle talen.

Extra info:
In 2013 kon je bij holebi info al lezen dat de Rooms Katholieke kerk appartementen had gekocht in een appartementen complex, waarin "toevallig" de grootste homo sauna ter wereld is gevestigd.

holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 29 November, 2014 en 3554 keer gelezen.