Paus kreeg regenboogsjaal van lesbisch parlementslid.De lesbische Vice President van het Europees parlement heeft gisteren een symbolische daad gesteld, door de paus bij zijn bezoek aan het Europees parlement een regenboog sjaal te geven. De regenboog vlag is het symbool van holebi's en transgenders wereldwijd en staat voor Pride en de strijd voor gelijke rechten.

Het Oostenrijkse parlementslid Ulrike Lunacek, die de eerste openlijk holebi politicus is van haar land, zei vandaag dat ze de paus een regenboog sjaal had gegeven voor holebi's, transgenders en vrede. De paus was tot voor kort steeds zeer mild gesteld over homoseksualiteit behalve toen hij recent liet weten dat het huwelijk enkel moet voorbehouden blijven voor hetero's.

Ulrike Lunacek zit sinds 2009 in het Europees parlement en in 2013 werd ze verkozen tot ondervoorzitter van de Europese fractie, de Groenen Vrije Europese Alliantie. Ze strijd onder andere voor de rechten van holebi's en transgenders en de mogelijkheid tot veilige abortussen. Eerder dit jaar werd ze samen met anderen aangevallen met boterzuur tijdens de Gay Pride in Wenen. Gelukkig en als bij wonder raakte niemand gewond. Vorige maand organiseerde ze ook het bezoek van Conchita Wurst aan het Europees parlement.

De politica is ook verantwoordelijk voor het Lunacek rapport dat eerder werd goedgekeurd door het Europees parlement. Het Lunacek rapport is een zogenaamde roadmap die werd uitgestippeld in strijd tegen holebi en transfobie. Het rapport is wel een niet bindende aanbeveling geworden en heeft dus niet veel kracht, maar wel een hoge morele en symbolische waarde.

holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 26 November, 2014 en 2048 keer gelezen.