20 gemaskerde mannen vallen holebi & trans centrum + NL ambassade aan.
20 gemaskerde mannen vielen recent een holebi & transgender centrum aan in Macedoniƫ. Het holebi & trans centrum Damar vierde zijn twee jarig bestaan. Er raakten twee mensen gewond bij de aanval. Ook de Nederlandse ambassade werd aangevallen door de homofoben.

De aanval duurde maar tien minuten maar liet een spoor van vernielingen na. Volgens Uranija Pirovska, directeur van het mensenrechtencentrum van Macedoniƫ is het al de zesde homofobe aanval in twee jaar tijd. Ook de Nederlandse ambassade werd aangevallen omdat die het holebi en transgender centrum financieel ondersteunen, ook zij zijn al drie keer eerder slachtoffer geweest van homofobe aanvallen waarbij vooral ruiten sneuvelden.

In juli van dit jaar werd Macedoniƫ het tweede Europese land dat het homohuwelijk bij wet verbiedt. Holebi's en transgenders hebben totaal geen rechten in het land. Het enige wat holebi's hebben is het feit dat homoseksualiteit legaal is. Sommige politici roepen op om werk te maken van meer gelijkheidswetten voor holebi's en transgenders, en in het bijzonder de strijd aan te gaan tegen homofobie.holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 25 October, 2014 en 2039 keer gelezen.