Katholieke kerk bereikt geen akkoord over holebi's en hetero echtscheidingen.


Ondanks het feit dat Paus Franciscus enkele bisschoppen en kardinalen zich meermaals positief uitspraken over homoseksualiteit, is er tijdens de bisschoppensynode over het gezin geen akkoord bereikt over holebi's, maar ook niet over echtscheidingen bij heteroseksuele koppels.

De bisschoppensynode over het gezin is afgelopen. Er is geen akkoord bereikt over hoe de katholieke kerk moet omgaan met homoseksualiteit of met heteroseksuelen die gescheiden zijn en eventueel opnieuw trouwen. De deelnemers aan de synode moesten een 17 pagina's lang slotdocument goedkeuren met een tweederdemeerderheid. Ze moesten op elk hoofdstuk apart stemmen. De drie hoofdstukken die gaan over homoseksuelen en mensen die gescheiden zijn en hertrouwen, haalden slechts een gewone meerderheid. Bijgevolg werden die drie hoofdstukken niet formeel goedgekeurd, aldus het Vaticaan. "Dat betekent dat we aan die thema's moeten blijven werken", aldus woordvoerder Federico Lombardi.

Aartsbisschop André-Jozef Léonard hield er geen rekening mee dat de synode zou leiden tot het legitimeren van homoseksuele relaties door de kerk. "De op zich terechte publicatie van het tussentijdse document heeft tot zo vele foutieve interpretaties in de wereldpers geleid dat de synodeleden onder druk van de media in de werkgroepen te veel aandacht hebben moeten besteden aan specifieke thema's en dit ten koste van misschien belangrijkere thema's", luidde het. Kardinaal Danneels liet eerder deze week al verstaan dat de synode 'goed' zou eindigen, maar dat er zeker ook gelovigen ontgoocheld zouden zijn. "We zijn nog maar in de fase van de discussies", zei de kardinaal begin deze week bij Kerknet.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI INFO LEZEN:
OOK KARDINAAL DANNEELS KOMT OP VOOR HOLEBI'S
BISSCHOPPENSYNODE TUSSENTIJDS RAPPORT HOLEBI OKE MAAR HOMOHUWELIJK NIET
OPNIEUW KOMT ER EEN KATHOLIEK LEIDER UIT HOMOFOBISCH LAND OP VOOR HOLEBI'S

Bron: knack.be 2014

Dit bericht is gepost op 18 October, 2014 en 2218 keer gelezen.