Flamingo homo koppeltje brengt met succes kuiken groot.
Opnieuw nog eens leuk nieuws uit de holebi dierenwereld. In Edinburgh, Schotland zijn twee mannetjes flamingo's samen papa geworden van een kuikentje dat eerder verstoten werd door zijn moeder en vader. Het is niet de eerste keer dat flamingo's of andere dieren samen een kleintje groot brengen.

De Zoo uit Schotland zat eventjes met de handen in het haar toen een traditioneel flamingo koppeltje een ei uit het nest wierp. Omdat men het nieuwe toekomstige leven niet verloren wilde laten gaan gaf men het ei aan twee mannetjes flamingo's die al een tijdje een koppeltje vormen. En het was een succes het mannetjes koppel broedde samen het ei uit en een kuiken zag het levenslicht. De papa's doen het even goed dan de traditionele mannetjes + vrouwtjes koppels.

EXTRA INFO:
In 2012 werd het feit gevierd dat het homo flamingo koppeltje Carlos en Fernando al drie kuikens succes vol hadden groot gebracht.
Eerder kwamen er bij holebi info regelmatig homo pinguïn koppeltjes in het nieuws en sinds 2013 werden er voor het eerst lesbische pinguïn koppeltjes ontdekt.
Bij de pinguïns is het koppeltje Silo en Roy erg bekend. Zij kwamen in 2009 in het nieuws en later werd er een kinderboekje over geschreven dat in sommige landen verboden lectuur is. Ondertussen hebben Silo en Roy samen al vier kuikens groot gebracht.
Verder waren er nog Z en Vielpunk uit Duitsland die samen papa werden in 2009.
Inca en Rayas uit China die eveneens samen papa werden.
En in 2013 was er voor het eerst sprake van een lesbisch pinguïn koppeltje Missy en Penople.
Alle koppeltje leven in een Zoo en er waren telkens voldoende pinguïns van de andere sekse aanwezig, maar toch kozen al deze koppeltjes van hetzelfde geslacht voor elkaar, vertonen ze hetzelfde nestgedrag als traditionele koppeltjes en brengen ze met succes kleintjes groot.

holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 11 October, 2014 en 4349 keer gelezen.