2 hetero mannen die elkaar trouwen liggen onder vuur.


Twee hetero mannen uit Nieuw Zeeland liggen onder vuur omdat ze weldra gaan trouwen met als doel een trip te winnen naar het Rugby wereldkampioenschap 2015 in Engeland. De heren wonnen een radio wedstrijd die de naam droeg Love Your Man.

Travis McIntosh, 23 een student bouwkunde en Matt McCormick, 24, leraar, beide heteroseksueel, stappen morgen in het huwelijksbootje in aanwezigheid van een 60 tal vrienden en familieleden. Het gaat niet om een nep huwelijk maar om een echt huwelijk daar holebi koppels sinds april 2013 mogen trouwen in Nieuw Zeeland. Het hetero vrienden koppel kent elkaar sinds kindertijd en zegt het huwelijk een mooie manier is om hun grote vriendschap voor elkaar te bewijzen, maar in de eerste plaats ook aantoont dat ze er beide alles voor over hadden om de wedstrijd te winnen zodat ze volgend jaar naar het wereldkampioenschap Rugby in Engeland kunnen gaan.

De twee komen momenteel volop in het nieuws en daar zijn weinig mensen blij mee. Vooral holebi's en hun organisaties laten volop weten dat de heren hen belachelijk maken, en dat hun huwelijk zelfs een belediging is voor de holebi gemeenschap. Een holebi rechtenactivist uit Nieuw Zeeland zei dat het mensen een verkeerd beeld geeft over het homohuwelijk, waarvoor men jarenlang heeft moeten strijden, en waarbij het nu bij sommige mensen overkomt alsof het homohuwelijk iets is om mee te lachen en dat het eigenlijk nep is en niet evenwaardig aan het hetero huwelijk. McIntosh en McCormick zeggen dat ze niemand willen beledigen met hun huwelijk. Ook tal van buitenlandse holebi organisaties laten weten dat dit huwelijk tussen twee heteroseksuele mannen een belediging is voor de holebi gemeenschap, vooral tegenover de jarenlange strijd die men wereldwijd in vele landen moest en nog moet voeren om de gelijkwaardigheid van holebi relaties tegenover hetero relaties te bekomen.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 11 September, 2014 en 2569 keer gelezen.