Holebi's zamelen geld in voor 20-jarige die huis uitgezet is nadat hij uit de kast kwam + video.

Gisteren konden enkel facebook holebi info vrienden het verhaal lezen van de 20-jarige Daniel (foto) die door zijn zeer religieuze ouders uit huis werd gezet omdat hij homo is. Daniel postte een filmpje waarin je zijn coming out kan volgen en waarbij de moeder blijft verkondigen dat hij er zelf voor gekozen heeft om homo te zijn en dat hij daarom het huis uit moest. Vandaag komt er een vervolg op het verhaal.

Het filmpje van Daniel is al ruim 200.000 keer bekeken en de video heeft al ruim 1.8 miljoen hits. Daniel die sinds hij zijn coming out deed dakloos is, en alles kwijt is wat hij lief had heeft nu goed nieuws gekregen. Want daar waar er twee mensen nodig zijn om een kind te maken en daarna ook te breken omdat ze hun eigen vlees en bloed niet willen aanvaarden zoals het is, daar is er gelukkig de holebi & transgender gemeenschap.

Veel mensen waren gepakt door het verhaal van Daniel en besloten spontaan actie te ondernemen. Via de GoFundMe page zamelt men geld in om Daniel een nieuw leven te geven. Ondertussen werd er op slechts 1 dag, en door 1.800 mensen bijna 48.700 dollar ingezameld. Tal van mensen lieten ook een bemoedigende reactie achter voor Daniel, die zelf erg overdonderd is door de vele steun en vooral ook erg dankbaar is voor de inzamelingsactie. Hij zegt dat hij nooit had durven dromen dat zoiets zou gebeuren.

Daniel zegt ook dat hij iedereen bedankt en zal proberen op iedereen persoonlijk te reageren. Voor wie het filmpje rond de coming out van Daniel nog niet heeft gezien kan dat hieronder bekijken, waarin je vooral hoort hoe Daniel door zijn zeer religieuze ouders wordt afgewezen alleen maar omdat hij homo is. Het is trouwens niet de eerste keer dat de holebi gemeenschap op komt voor een individuele homo of lesbienne. In het verleden gebeurde er gelijkaardige acties om holebi jongeren die het huis werden uitgezet te helpen. Daarnaast bestaan er in de VS ook tal van opvangplaatsen voor holebi en transgender jongeren die thuis niet meer welkom zijn, maar daar is de laatste jaren steeds vaker geen plaats voor de vele jongeren die thuis niet meer welkom zijn nadat ze uit de kast kwamen.holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 29 August, 2014 en 2079 keer gelezen.