Soms werkt boycot betreffende homofoob land wel.


In Oeganda heeft de anti holebi Inter-Religious Council onder druk al zijn werknemers ontslagen, en dat nadat de VS en de Europese Unie de geld kraan dicht draaiden betreffende de anti holebi wet in Oeganda, die weliswaar recent werd afgeschaft maar terug op komst is.

De multi gelovige religieuze raad zag zijn gelden worden stop gezet door onder andere USAID ( United States Agency for International Development). De raad bestaat uit Moslims, Rooms katholieken, Anglicanen en Orthodoxen. USAID blokkeerde maar liefst 34,5 miljoen dollar omdat de religieuzeraad anti holebi is, en men eist dat alle werknemers worden ontslagen voor men terug geld krijgt.

De VS vorderde ook negen trucks op die eerder waren uitgeleend aan de groep, waarvan sommigen waren weg gegeven aan ziekenhuizen. De religieuze raad krijgt nu vijf jaar geen geld meer dat diende ter ondersteuning van Hiv programma's en waarbij ruim 70.000 mensen zorg kregen en nog eens ruim 45.000 wezen of kansarme kinderen. Maar geen van die mensen zal in nood komen of daar hinder door ondervinden want het geld gaat naar andere groepen die hetzelfde werk doen en die niet anti holebi zijn. De secretaris generaal van de religieuze raad zegt dat de VS de rol van de religieuze leiders verkeerd begrijpt. Volgens hem strijden ze wel tegen zondaars (lees vooral homo's) maar discrimineren ze niet. Volgens hem maakt het hen niet uit of het geld naar een kerk of een moskee gaat. De USAID stopte recent ook met een drie jarig project overheids project waarbij Oeganda ook miljoenen misloopt
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 19 August, 2014 en 1724 keer gelezen.