Ex-gay leidster wordt eindelijk wakker.In de Verenigde Staten beginnen sommige mensen eindelijk wakker te worden. Ex-Gay leider Yvette Schneider, tot voor kort woordvoerster van de ex-gay movement in de VS, een organisatie die bestaat uit mensen die beweren te zijn 'genezen' van hun seksuele geaardheid, komt nu zelf uit de kast als biseksueel, en zegt bovendien dat ze niet langer bij de organisatie is en bovendien ook zal strijden tegen het aanbieden van therapieën waarbij men claimt mensen te kunnen veranderen of genezen van hun seksuele geaardheid.

Vorig jaar liet al een van de grootse Amerikaanse organisatie die zogenaamde wordt hetero therapieën aanbieden opgeheven en zei de leider meermaals sorry voor het vele leed hij holebi's en hun families had aangedaan. Vandaag stapt er weer een belangrijk figuur uit een soortgelijke organisatie. Yvette Schneider stond als kind al op posters van de ex-gay beweging en was jarenlang woordvoerster van de groep. Schneider zegt nu dat ze beseft dat ze biseksueel is en dat ze fout zat met haar geloof in de wordt hetero therapieën. Lange tijd noemde ze zichzelf ex-gay omdat ze als lesbienne bij de organisatie kwam, de therapieën onderging en zogenaamd genezen was van haar lesbische geaardheid. Nu ruim 20 jaar later noemt ze zichzelf biseksueel en heeft ze een boek geschreven over haar ervaringen. In Never Not Broken, a Journey of Unbridled Transformation vereelt ze haar ervaringen met de organisatie.

Schneider zet zich nu ook in voor gelijke rechten voor holebi's en 10 procent van haar boekverkoop gaat naar een holebi rechtenorganisatie. Ook strijdt ze nu tegen de zogenaamde wordt hetero therapieën. En vandaag de dag praat ze vaak met ouders van holebi kinderen waarbij ze hen vertelt dat niet hun kind verkeerd is maar de ouders. Schneider is na jaren tot het besef gekomen, wat veel mensen al lang weten, dat seksuele geaardheid is aangeboren en niet te veranderen is. Je kan er wel voor kiezen om een heteroseksueel leven te leiden, maar vroeg of later zal zich dit wreken. Al jarenlang waarschuwen wetenschappers, psychiaters, psychologen en vele anderen wereldwijd op de schadelijkheid van de zogenaamde wordt hetero therapieën. Vaak resulteren ze in depressies en zelfs zelfmoord. In verschillende Amerikaanse staten is er sinds de laatste twee jaar een wettelijk verbod gekomen op het geven van zulke therapieën aan minderjarigen. Deze therapieën komen wereldwijd voor, ook in Europa.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
BRITSE CHRISTENEN STOPPEN MET GEVEN WORDT HETERO THERAPIE (2014)
STEEDS MEER GETUIGEN VAN WORDT HETERO THERAPIE (2013)
VAN ELECTRO SHOCKS TOT SEKSUEEL MISBRUIK BIJ WORDT HETERO THERAPIEEN (2013)
GROOTSE AMERIKAANSE ORG STOPT MET GEVEN WORDT HETERO THERAPIE (2013)

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 30 July, 2014 en 2302 keer gelezen.