Sommige Spaanse gebieden hebben meer holebi & transfobie.In de Spaanse plaatsen Andalusiƫ - de Balearen en Galiciƫ hebben de meeste haatmisdrijven als motief holebi- en transfobie. Dat blijkt uit cijfers van twee politie rapporten uit die regio's. De cijfers gaan over de eerste zes maanden van het jaar.

Volgens de twee Spaanse politie rapporten zijn er op het vlak van haatmisdaden meer delicten tegen holebi's en transgenders dan tegen anderen. In de eerste helft van het jaar telde men al 235 incidenten gemotiveerd door holebi of transgender haat. Het totaal aantal haatmisdaden met andere motieven ligt op 550 incidenten, wat wil zeggen dat het aantal holebi- en transfobe incidenten 40 procent uitmaakt van het gehele aantal haatmisdaden in de drie regio's

Het is nu afwachten hoe de rest van het jaar zal verlopen en of er meer of minder haatmisdaden tegenover holebi's en transgenders zullen zijn dan vorig jaar. In 2013 telde men 425 holebi- en transfobe incidenten. Toch trekt men niet aan de alarmbel want de cijfers komen er omdat steeds meer Spaanse holebi's en transgenders hun rechten kennen en de weg vinden om aangifte te doen. In april stond Spanje nog beschreven als een van de meest tolerante landen voor holebi's en transgenders. De algemene bevolking is overwegend holebi vriendelijk.

Rechten van holebi's en transgenders in Spanje
- Huwelijk en adoptie sinds 2005
- Homo's mogen bloed geven.
- Homo's mogen openlijk dienen in het leger.
- Lesbiennes hebben toegang tot spermabanken.
- Transgenders mogen legaal hun gender aanpassen.
- Anti discriminatie wet werkgevers.
- Anti discriminatie wet producten en diensten.
- Haatmisdaden op basis van seksuele geaardheid & gender identiteit erkenning en zwaardere bestraffing.

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 29 July, 2014 en 2444 keer gelezen.