Aartsbisschop Desmond Tutu komt opnieuw op voor holebi's & transgenders.

De Zuid Afrikaanse Aartsbisschop Desmond Tutu zegt dat hij er zelf niet voor gekozen heeft om een strijder te zijn voor gelijke rechten voor holebi's en transgenders. Maar dat God hem dat opgedragen heeft, en dat God hem ooit vertelde dat mensen moeten leren samen leven in liefde en dat men homofobie moet verwerpen.

Tutu, 82, vergeleek eerder anti holebi wetten al met de Apartheid in Zuid Afrika. En zegt nu dat God hem aanzet om te vechten tegen homofobie. Zelf is hij ook van mening dat hij moet opkomen voor holebi's en transgenders, en doet hij dat dus niet enkel omdat God hem dat opdraagt. Deze laatste uitspraken deed Tutu in een interview met NBC News. Volgens Tutu kan er geen sprake zijn van kiezen voor of tegen gelijke rechten voor iedereen te zijn. "Je kiest er toch ook niet voor om blank of zwart te zijn? Het is iets waarmee je geboren wordt, net zoals je seksuele geaardheid." Eerder liet Tutu al weten dat hij weigert om naar de hemel te gaan als die homofobisch zou zijn.

Over de bijbel zegt hij dat hij het met veel wat daarin staat het niet eens is. "Het is weliswaar het woord van God, maar opgeschreven door de handen van mensen," waarmee hij doelt op het feit dat mensen fouten hebben gemaakt in de interpretaties van wat God daadwerkelijk aan de mensen wilde meegeven. Tutu zei in het interview ook nog dat God huilt, omdat hij ziet dat mensen andere mensen niet willen aanvaarden zoals ze zijn. En dat God zegt dat alle mensen zijn kinderen zijn ongeacht hun huidskleur, seksuele geaardheid, afkomst, religie, gender identiteit enz.. Tutu kwam recent ook in het nieuws toen hij zei dat hij er geen problemen mee heeft dat wanneer mensen terminaal ziek zijn ze zelf vragen om het leven te beƫindigen.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
ROOMS KATHOLIEKE KERK GAAT VERDER IN OMARMEN HOLEBI'S
5de KERK DIT JAAR DIE HOLEBI'S TOESTAAN KERKELIJK TE TROUWEN
CHRISTENEN & MOSLIMS KOMEN OP VOOR HOLEBI'S
AMERIKAANSE KERKEN SPONSOREN GAY GAMES

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 14 July, 2014 en 2924 keer gelezen.