Transgender vrouwen richten voetbalclub op + video.

Een groep transgender vrouwen uit Colombia heeft zopas een transgender voetbalclub opgericht om de Wereld Cup te vieren, en om een vuist te maken tegen transfobie. "We zijn trans, maar we zijn ook Colombianen en willen ook aanvaard worden in de maatschappij."

Leidinggevende van de groep Marina zegt: "Transgenders worden nog altijd slecht behandeld in Colombia. We hebben veel te maken met geweld en discriminatie. Toch zijn er veel verschillen in mijn land. Er zijn transgenders die het goed hebben, die een goede job hebben en voor zichzelf kunnen zorgen. Maar er zijn veel meer anderen. Die geen kans krijgen op een job, en niet voor zichzelf kunnen zorgen, en die vanwege de discriminaties worden gedwongen om te werken in de seksindustrie om te overleven. Vooral zij worden daarbij ook nog eens het hardste afgewezen door de maatschappij."

Een van de voetballende transgender vrouwen zegt: "We hopen op meer aanvaarding via ons voetbalspel. Er is zoiets van wat je niet kent veroorzaakt angst wat zorgt voor transfobie, discriminatie, holebifobie, racisme enz... Maar wanneer mensen ons trans vrouwen dan zien spelen is dit een manier om ons te leren kennen, en zien ze dat we niet anders zijn dan anderen." Bekijk hieronder de video van de transgender vrouwen voetbalclub:


EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
1ste TRANSGENDER VOETBALSTER IN WK VOETBAL + 2 VIDEO'S

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 12 July, 2014 en 3562 keer gelezen.