Rooms Katholieke kerk gaat verder in omarmen van holebi's.

De Rooms Katholieke kerk moet minder oordelen over holebi's. Dat staat te lezen in een nieuw 75 pagina tellend Vatciaans document. Bekend onder de Latijnse naam: Instrumentum Laboris. Waarbij men wil dat de kerk zich meer openstelt voor holebi's.

In het Vaticaans document staat verder ook dat de kerk een nieuwe koers moet varen betreffende het homohuwelijk en holebi adoptie rechten. De nieuwe koers moet zijn het verwelkomen van holebi koppels en hun kinderen, en hen behandelen met waardigheid. Verder staat in het document ook te lezen: De Katholieke leer tegen homoseksualiteit heeft geleid tot enkele gevallen waarbij kinderen van holebi koppels werden uitgesloten van kerkelijke activiteiten. Echter, wanneer deze mensen die in zulke relatie leven, vragen om hun kind te laten dopen, moet men daar aan tegemoet komen.

Terwijl officiƫlen van het Vaticaan eerder lieten weten dat hun standpunten rond homoseksualiteit niet zullen veranderen door de publieke opinie, staat in het document, vele reacties vragen om een theologische studie in dialoog met de menselijke wetenschap om de ontwikkeling van een veelzijdige visie rond het fenomeen homoseksualiteit te bekomen en om homoseksualiteit ook van andere kanten te bekijken. Het document wordt in oktober besproken door bisschoppen. Alle aanbevelingen rond veranderende kerk visies dienen het akkoord van de paus te krijgen.

Extra info:
In maart van dit jaar zei paus Franciscus dat holebi koppels wettelijk zouden moeten kunnen samenwonen.
Paus Franciscus sprak zich voor het eerst positief uit over holebi's, toen zei hij dat hij zichzelf niet in een positie ziet om te oordelen over homoseksualiteit.
In september 2013 zei de paus dat het niet aan de kerk is om te oordelen over homoseksualiteit, abortus en anticonceptie
In oktober 2013 stuurde de paus een brief aan een Toscaanse holebi groep waarbij hij zijn zegen uitsprak over de groep zoals men vroeg.
In november 2013 liet de paus weten gelovigen wereldwijd te gaan bevragen over onderwerpen als homoseksualiteit, het homo-huwelijk, anticonceptie en over scheiden en samenwonen.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
PAUS ZEGT HOLEBI'S MOETEN WETTELIJK KUNNEN SAMEN WONEN
VATICAAN VEROORDEELD ANTI HOLEBI WET IN OEGANDA


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 26 June, 2014 en 3658 keer gelezen.