Meer problemen op komst voor holebi's en transgenders na boycots tegen anti holebi wet.
Holebi's en transgenders riskeren nog meer ellende in Oeganda nadat president Museveni liet weten dat hij de boycot van de Verenigde Staten zal omzetten in hogere belastingen voor de eigen bevolking. Oegandese holebi's en transgenders vrezen voor nog meer homofobie.

Amerikaans president Barack Obama liet recent weten dat er nieuwe maatregelen komen tegen Oeganda vanwege de eerder dit jaar ingevoerde anti holebi wet, waarbij men een levenslange gevangenisstraf riskeert. Obama zei dat de militaire samenwerking wordt stopgezet, het hulpgeld wordt verlaagd en dat tal van Oegandezen geen visum meer zullen krijgen voor de VS. Een dag later zei de Oegandese president Museveni meteen dat hij zich niet laat bedreigen door de VS.

Vandaag komt het nieuws dat de Oegandese president liet weten dat hij als reactie op het verlagen van hulpgelden van de VS zijn eigen inwoners hoger zal gaan belasten. Daarbij wil hij belastingen invoeren op levensnoodzakelijke middelen zoals voeding en water. Indien president Museveni dit daadwerkelijk door voert zal dat zeker een hevige impact hebben op de arme bevolking die zijn woede zal keren tegen holebi's. En de Oegandese media werkt daar nu al aan mee door in kranten te schrijven dat komende belastingen allemaal de schuld zijn van homo's. Tal van homo activisten vrezen dat er een ware heksenjacht zal ontstaan wanneer Museveni zijn belastingen doorzet. En dat terwijl holebi's nu al in angst leven in het land na invoering van de anti holebi wet eerder dit jaar. Pas in september zal bekend worden of Museveni zijn eigen volk zal gaan belasten als reactie op de maatregelen van de VS. Ook andere landen namen eerder al maatregelen tegen Oeganda omwille van de anti holebi wet.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 24 June, 2014 en 2012 keer gelezen.