Opnieuw kerk die holebi's toestaat kerkelijk te trouwen.
Opnieuw is er een kerkgemeenschap die zijn deuren open zet voor holebi's en het homohuwelijk. Dit keer in de VS, waar de Presbyteriaanse kerk zopas in het voordeel heeft gestemd van het laten huwen van homo en lesbische koppels in de kerk.

De Presbyteriaanse kerk heeft ruim 2 miljoen volgers in de VS. De hoofden van de kerk staan nu toe dat ook holebi koppels in de kerk trouwen. Daarvoor veranderen ze hun 'wetten' rond het huwelijk eerder omschreven als een verbintenis tussen man en vrouw in een verbintenis tussen twee personen. Wanneer weldra de 172 kerk afdelingen eveneens de motie goedkeuren wordt het een kerkwet. Priester McNeill zegt dat ook holebi koppels die al gehuwd zijn alsnog een kerkelijk huwelijk mogen aangaan. Bijna de helft van de Presbyteriaanse kerken bevinden zich in staten waar holebi's legaal mogen trouwen.

Extra info:
In de VS stonden volgende kerken al langer open voor holebi's: De United Methodist kerk - de Episcopaalse Kerk - de Anglicaanse kerk - de Metropolitaanse gemeenschapskerk - Daarnaast staan ook veel Joodse en protestantse gemeenschappen open voor holebi's en transgenders.
In de UK keurde recent een derde kerk een motie goed waardoor ook Britse holebi's kerkelijk kunnen trouwen.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
DERDE BRITSE KERK STAAT TOE DAT HOLEBI'S TROUWEN
STEEDS MEER RELIGIEUZEN PRO HOMOHUWELIJK (onderzoek religies in de VS)
MEER DAN 200 RELIGIEUZE LEIDERS PRO HOMOHUWELIJK
UNIEK BABY VAN LESBI KOPPEL MAG WORDEN GEDOOPT IN ROOMS KATHOLIEKE KERK
IERSE BISSCHOP PRO HOMOHUWELIJK
CHRISTELIJKE KERK GAAT PRO HOLEBI'S
PAUS ZEGT HOLEBI KOPPELS MOETEN KUNNEN SAMEN WONEN


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 20 June, 2014 en 3955 keer gelezen.