Amerikaanse senaat schrijft twee keer geschiedenis met holebi's.
De Amerikaanse senaat schreef zopas twee keer geschiedenis op dezelfde dag door twee openlijke holebi rechters te benoemen die bovendien ook nog beide Afrikaans Amerikaans zijn. De twee zijn benoemd in de federatie rechtbank.

17 juni gaat de geschiedenis is als de dag waarop voor het eerst in de VS twee Afrikaans Amerikaanse holebi's worden benoemd als federale rechters. In het verleden zou het ondenkbaar zijn dat een zwarte Amerikaan in de politiek stapte of rechter werd, maar tegenwoordig is het gelukkig al lang geen uitzondering meer. In het zeer recente verleden zou het ook ondenkbaar zijn dat een openlijke holebi politicus of rechter zou worden verkozen of benoemd. Vandaag is dat gelukkig ook veranderd.

Rechter Darrin Gayles is nu bevestigd aan het US District Court van het Southern District van Florida is de eerste openlijke homo Afrikaanse Amerikaan die een levenslange benoeming krijgt als federaal rechter in de Amerikaanse geschiedenis. Rechter Staci Yandle, is nu bevestigd aan het US District Court van het Southern District of Illinois, is de eerste openlijke lesbische Afrikaanse Amerikaanse die een levenslange benoeming krijgt als federaal rechter in Illinois. President Obama heeft tot nu toe al meer vrouwelijke rechters aangesteld als enige andere president ooit tevoren. De holebi & trans rechtenorganisatie Lambda Legal is blij met de aanstellingen, maar zegt dat er momenteel 900 federale rechter zijn waarvan de meerderheid nog steeds blanke mannen zijn. Er is dus nog werk aan de winkel...

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 18 June, 2014 en 1882 keer gelezen.