Republikeinen schrijven geschiedenis met eerst verkozen transgender.In de Amerikaanse staat Nevada werd zopas geschiedenis geschreven na de benoeming van de allereerste transgender Republikeinse politica. Lauren Scott, (foto) werd verkozen om op te komen tegen een kandidaat van de Democratische partij in het Nevada Assemblage District 30.

Ex Militair veteraan en transgender vrouw Lauren Scott schrijft mee geschiedenis omdat ze de allereerste verkozen transgender politica is binnen de Republikeinse partij. Een partij die overwegend zeer negatief staat tegenover holebi's en gelijke rechten. Scott won met 58 procent van de stemmen van haar rivaal de Republikein Adam Khan die 42 procent van de stemmen achter zich kreeg. Scott gaat later in de running tegen de Democratische kandidaat Michael Sprinkle, wanneer ze wint wordt ze de eerste verkozen transgender staatswetgever in de VS en de eerste transgender Republikein die een zitje wint.

Extra info:
Uit recent onderzoek blijkt dat Republikeinen nog steeds in ruime meerderheid gekant zijn tegen gelijke rechten voor homo's en lesbiennes. Vaak veroorzaakt door het feit dat zowel politici als kiezers evangelisten zijn of baptisten, en laat dat nu net de twee enige religies zijn die niet openstaan voor holebi's. (Alle andere religies staan sinds recent meer en meer open voor holebi's inclusief de katholieke kerk). Andere Republikeinen zijn vaak blanke rijken die naast anti holebi ook tegen de bestrijding van armoede zijn bijvoorbeeld door zich te keren tegen de ziektewet voor iedereen gebracht door Democraat Obama. Toch bestaan er ook Republikeinse holebi's die zich zelfs verenigd hebben in een groep, een meerderheid van hen is ook anti homohuwelijk. Toch worden die Republikeinse holebi's niet aanvaard door de grote Republikeinse clan, nog niet zo lang geleden werden ze zelfs geweigerd op een grote Republikeinse bijeenkomst. Slechts een handvol Republikeinse politici is holebi vriendelijk, maar zij worden vaak tegengewerkt door de rest van de clan. Homofobe Republikeinen krijgen meer steun. Recent deden er nog enkele politici grove uitspraken. Zoals Republikeins gouverneur van Texas Rick Perry, die gisteren homoseksualiteit vergeleek met alcoholisme. Anderen noemen het zondig, onmenselijk, verwerpelijk, ziek, enz...holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 13 June, 2014 en 3122 keer gelezen.