Allereerste televisie reclame met holebi koppel in Italie + video.In Italiƫ is er voor het eerst een televisie commercial verschenen met daarin een holebi koppel. De reclame is van het Italiaanse pasta merk Findus. Tien maanden geleden liet een ander Italiaans pasta merk (Barilla) nog weten nooit holebi's in zijn reclame te gebruiken. Findus doet dat wel.

Voor Italiaanse holebi's is het een primeur dat ze voor het eerst een homo koppel zien in een reclame filmpje op Tv. In de video rond de Italiaanse pasta nodigde Luca zijn moeder uit om bij hem pasta te komen eten en zijn "flat maat" voor te stellen. Luca bekend dat hij de pasta niet zelf heeft klaar gemaakt, en wat later zegt hij dat hij nog een bekentenis moet doen, en zegt dat Gianni niet zijn flat maatje is maar zijn partner. De moeder antwoord" Maar jongen toch, dat wist ik al lang," waarna ze zijn hand liefdevol aanraakt.

Het is de eerste keer dat er in een Italiaanse televisie reclame een holebi koppel zit. De Italiaanse holebi en transgender gemeenschap laat weten erg blij te zijn met deze stap vooruit. Want Italiƫ is een land met amper tot geen gelijke rechten en met nog veel homofobie. Er moet wel worden gezegd dat wanneer je geen Italiaans spreekt, en de verhaallijn niet zou kennen het niet duidelijk zou zijn dat het om een homo koppel gaat in het filmpje, bekijk hier hieronder zelf maar, gelukkig met al voor kennis rond het verhaaltje achter de pasta reclame.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 11 June, 2014 en 2692 keer gelezen.