Poster legt aan kinderen uit wat seksuele geaardheid is.

Een poster (foto) die kinderen uitlegt wat seksuele geaardheid is hangt sinds kort in de Saitama Prefecture's Sayama Keizai School in Japan. Op de poster stelt men de vraag: 'op wie word jij verliefd?' Waarbij men vervolgens met duidelijke niet veroordelende illustraties uitlegt wat seksuele geaardheid is.

Via de poster kunnen Japanse kinderen ontdekken wat seksuele geaardheid is. Er wordt verwezen naar homo, hetero, lesbisch, biseksualiteit en aseksualiteit. Op de poster staat ook te lezen dat de meeste kinderen (of mensen) weliswaar heteroseksueel zijn, maar dat er ook veel anderen zijn. En dat je seksuele geaardheid is aangeboren en je seksuele geaardheid niet kan veranderen omdat die is aangeboren.

Extra info:
In Japan is homoseksualiteit legaal. Verder zijn er weinig tot geen gelijke rechten wetten. Sommige gebieden hebben wel eigen anti discriminatie wetten die ook holebi's en transgenders beschermen. Officieel is het homohuwelijk verboden, maar sinds 2013 zijn er deelgebieden waar er toch homohuwelijken worden afgesloten, dat gebeurde recent nog in de stad Osaka en regelmatig worden er ook homohuwelijks ceremoniƫn afgesloten in Disneyland Tokio. Transgenders mogen sinds 2008 legaal hun gender laten aanpassen. Verder zijn Japanners erg verdeeld over gelijke rechten voor holebi's en het homohuwelijk. Wel zijn er sinds enkele jaren enkele openlijke holebi en transgender politici. De eerste openlijke homo politicus werd verkozen in 2005, de eerste openlijke transgender in 2003. Tot slot staan sommige gebieden toe dat holebi's trouwen met een buitenlandse partner afkomstig uit een land waar dat is toegestaan.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 30 May, 2014 en 2466 keer gelezen.