Er moet dringend einde komen aan geweld en discriminatie holebi's & transgenders.
De 55ste zitting van de Afrikaanse Commissie betreffende de rechten van de mens heeft een resolutie aangenomen waarin staat dat alle lidstaten van de Afrikaanse unie, holebi en transgenders moeten respecteren.

The Resolution on Protection against Violence and other Human Rights Violations against Persons on the basis of their real or imputed Sexual Orientation or Gender Identity, werd aangenomen tijdens de Afrikaanse bijeenkomst in Luanda, Angola, en herinnert lidstaten eraan dat in Artikel 2 van het Afrikaanse Charter van Mensenrechten staat dat discriminatie op basis van ras, etnische afkomst, sekse, taal, religie, geboortestatus, politieke overtuiging en alle andere opinies van
Sociale oorsprong verboden is. Daarnaast wijst men ook op Artikel 3 waarin staat dat elk individu gelijk moet worden behandeld volgens de wet.

Verder liet men ook weten dat er een alarmerende stijging is van het aantal gewelddadigheden en discriminaties en andere mensenrechtenschendingen, in vele delen van Afrika, tegen personen omwille van hun seksuele geaardheid of gender identiteit, waaronder psychisch misbruik, verkrachtingen, mishandelingen, folteringen, moorden, arrestaties, opsluitingen enz... Ook zei men dat er veel te veel geweld wordt gepleegd tegen organisaties en anderen die opkomen voor seksuele minderheden en bijvoorbeeld ook mensen die werken met hiv patiƫnten. De commissie leden eisen dat Afrikaanse lidstaten meer werk maken van de verdediging van mensenrechten, ook die van holebi's en transgenders. Waarbij ze er aan toevoegden dat het vervolgen, vermoorden, verkrachten, mishandelen, opsluiten enz... van holebi's en transgender een zware schending is van de mensenrechten, waarbij ze de lidstaten oproepen hier dringend een einde aan te maken. Het is nu afwachten hoe de vele Afrikaanse leiders zullen reageren op deze uitspraken, jammer genoeg werden in april van dit jaar holebi & transgender rechten geschrapt uit de Europese Afrika top.

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 24 May, 2014 en 2424 keer gelezen.