Nieuw Nederlands boek met transgender en holebi thema + video.

Vorige maand kwam er een nieuw boek uit met een transgender thema. Geschreven door de beroemde Nederlandse dj Joost van Bellen, hij is een prominente diskjockey en party-organisator in Nederland en openlijk homo, en hij stond aan de wieg van de house-muziekstijl in Nederland. Zijn boek is geen autobiografie maar fictie. Het leuke aan het boek is dat de meerderheid holebi & transgender is in het verhaal en de minderheid heteroseksueel. Het omgekeerde van de werkelijkheid dus.

Het boek heet 'Pandaogen' en kwam in april van dit jaar uit, en gaat over de zucht naar roem en de hoge prijs die je daar soms voor moet betalen. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Eva Akkerman, een transgender topmodel die naar aandacht en roem verlangt. De weg die ze daarvoor af moet leggen, blijkt er een vol hobbels te zijn, waarbij het verleden haar omver probeert te werpen. In de absolute wereldtop vol pracht, praal en valse schijn verliest ze haar vrienden, het besef van werkelijkheid en uiteindelijk zichzelf.

Van Bellen zegt dat hij het verhalen om twee redenen heeft geschreven.Ik wilde schrijven over het feit dat iedereen beroemd wil worden, en dat je stevig in je schoenen moet staan om te overleven als dat eenmaal gelukt is. En ik wilde het opnemen voor mensen die zich anders voelen. Die vanaf het moment dat ze zich seksueel ontwikkelen het gevoel krijgen dat er geen plek meer voor hen is, of die angst voelen voor afwijzingen van de mensen die onvoorwaardelijk van je moeten houden. Zelf wist ik al op mijn elfde dat er bij mij iets niet klopte. Ik zat in mijn stripboeken de plaatjes van Tarzan over te tekenen. Jane liet ik weg, en het luipaardlapje van Tarzan liet ik ergens achter de lianen verdwijnen. Ik heb er dagboeken vol over geschreven, net als Eva Akkerman. Mijn moeder heeft gehuild toen ik het vertelde. Ze was bang dat ik ongelukkig zou worden, omdat het niet de makkelijkste weg was. Mijn boek is eigenlijk de wereld op zijn kop. In de normale wereld is 80% van de mensen gewoon hetero, 20% anders, in het boek is dat andersom. Al heb ik zelf met gay cultuur nooit zoveel gehad. Gay clubs vond ik eng, omdat er altijd een soort seksjacht plaatsvindt. Ik denk dat veel gays daar kracht en steun vinden, maar ik heb dat zelf niet zo nodig."

Verhaal boek:
Eva Akkerman is bezig haar lang gekoesterde droom te verwezenlijken, ze staat op het punt internationaal door te breken als topmodel. Ze schittert op de catwalk, poseert voor de bekendste modefotografen en begeeft zich in het nachtleven. Ze leeft in een wereld van pracht en praal, een wereld van uiterlijk vertoon waarin ze op handen wordt gedragen. Maar hoe verder ze erin ondergedompeld wordt, hoe meer ze erachter komt dat succes een donkere kant heeft. Het vele reizen, de jetlags, het slaapgebrek, de hectiek, de drugs die haar op de been moeten houden en het moordende werkschema beginnen hun tol te eisen. Ze probeert dapper en verdoofd stand te houden, maar raakt het contact met de realiteit en de mensen die belangrijk voor haar zijn (waaronder een oudere dj en een popster in wording) langzaam kwijt. Als ze dan ook nog eens genadeloos met haar verleden geconfronteerd wordt, dreigt ze eraan onderdoor te gaan.

Boek: Pandaogen
Auteur: Joost van Bellen
Karakter Uitgevers.
April 2014
ISBN 9789045206851

- Website Joost van Bellen => Klik hier
- Facebook page van Joost => Klik hierBron: expreszo.nl en joostvanbellen.nl - 2014

Dit bericht is gepost op 21 May, 2014 en 2694 keer gelezen.