Ierse bisschop pro homohuwelijk.De Ierse bisschop Paul Colton van de Church of Ireland laat weten dat hij voorstander is van het homohuwelijk. Eerder kon je bij holebi.info al lezen dat de Church of Engeland homohuwelijken gaat voltrekken in de kerk. In Ierland is het nog niet zover daar het homohuwelijk nog niet legaal is in het land.

Bisschop Colton zei in een radio interview dat hij voorstander is van het homohuwelijk en dat hij hoopt dat Ierland snel het huwelijk openstelt voor holebi koppels waarna hij hoopt de eerste homohuwelijken te mogen afsluiten in de kerk. Volgens Colton verandert de maatschappij en moet de kerk daarin volgen. Ook sprak hij zich uit tegen sommige religieuzen die al jaren anti holebi zijn waarbij hij naar eigen zeggen zich zeer bewust is van het feit dat dit voor veel pijn heeft gezorgd.

Voorlopig is er nog niet voldoende draagkracht om al homohuwelijks ceremonie├źn te laten afsluiten in de kerk. Vorige maand werd daarover gestemd en werd het voor de derde keer een neen. Maar wanneer Ierland zelf het homohuwelijk legaliseert zal de kerk snel volgen. Dat gebeurde ook in Engeland waar het homohuwelijk sinds kort legaal is en korte tijd later de Church of England liet weten ook homohuwelijken af te gaan sluiten in de kerk. Momenteel is het homohuwelijk legaal in Engeland, Wales en Schotland en is Noord Ierland het enige deel van de UK waar dat nog niet zo is.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 19 May, 2014 en 2362 keer gelezen.