Eerste prof homo American Football speler is een feit + video.

In februari kon je bij holebi.info al lezen dat Michael Sam, een Amerikaanse talentvolle American football-speler aan de University of Missouri uit de kast kwam, meteen was duidelijk dat hij snel zou mogen spelen op professioneel niveau. En ondertussen is het zover, Sam speelt nu voor de St. Louis Rams uit Missouri, waardoor hij meteen de eerste openlijke homo is in de National Footbal League (NFL).

Het feit dat Sam mag spelen voor zo'n grote professionele ploeg bewijst dat zijn geaardheid er niet toe doet, en dat de tijd van angstvallig in de kast blijven in veel sporttakken voorbij is. Sam is een veelbelovend sporter en werd vorig jaar dan ook uitgeroepen tot Zuidoostelijke Conferentie Verdedigingsspeler van het jaar. Ondertussen is ook bekend geraakt dat hij binnenkort ook nog de Arthur Ashe Courage Award zal krijgen voor Excellence in Sports Performance 2014.

Bekijk hieronder een video waarin je de reactie van Sam en zijn vriend ziet wanneer hij bericht krijgt dat hij bij de prof ploeg mag spelen.


EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
14de SPORTER UIT DE KAST DIT JAAR (derrick Gordon)holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 11 May, 2014 en 2053 keer gelezen.