Aartsbisdom sprak zich publiekelijk positief uit over holebi's & transgenders.Op 4 mei ging in het Braziliaanse Sao Paulo de jaarlijkse Gay Pride door, de grootste ter wereld met telkens meer dan 1 miljoen deelnemers. Maar opmerkelijk nieuws bereikt nu de wereld, waaruit blijkt dat het Aartsbisdom zich op de vooravond van de Pride positief uitsprak over holebi's en transgenders.

De Diocesane Commissie voor Vrede en Rechtvaardigheid van het Aartsbisdom van Sao Paulo, bracht een opmerkelijke verklaring, waarin men zich, met een verwijzing naar het Tweede Vaticaanse Concilie, uitsprak ter verdediging van de waardigheid, burgerlijke vrijheden en veiligheid van holebi's en transgenders. De verklaring ging als volgt: "We kunnen niet zwijgen als we zien wat dit deel van de bevolking meemaakt, ze zijn mikpunt van vooroordelen en slachtoffers van systematisch geweld gerecht tegen de fundamentele rechten als het gaat om: gezondheidszorg, onderwijs, werk, huisvesting, culturele uitingen enz. Holebi's en transgenders ervaren dagelijks ondraaglijk verbaal en fysiek geweld, dat zich vaak uit in moorden.

Volgens voorzitter Geraldo Magela Tardelli, was dit de eerste keer dat de Diocesane Commissie zich formeel uitsprak in het voordeel van holebi's en transgenders. Omdat er in Braziliƫ een groeiend geweld is tegen holebi's en transgenders kan er niet langer gezwegen worden aldus Tardelli. Die verder zegt dat de Commissie daarom ook bewust koos om met zijn verklaring te komen op de vooravond van de Gay Pride.

De kerk zet zich in om mensenrechten te verdedigen en we wijzen elke vorm van geweld af, ongeacht de huidskleur of de seksuele gerichtheid van de slachtoffers.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
KATHOLIEKEN GAAN PRATEN OVER HOLEBI'S
WAAROM CHRISTELIJKE KERK OVERHEID VS AANKLAAGT WEGENS VERBOD HOMOHUWELIJK
3de BRITSE KERK DIE HOMOHUWELIJKEN TOESTAAT
MEER DAN 200 RELIGIEUZE LEIDERS PRO HOMOHUWELIJK
PAUS ZEGT HOLEBI KOPPELS MOETEN WETTELIJK KUNNEN SAMENWONENBron: coc.nl 2014

Dit bericht is gepost op 10 May, 2014 en 1946 keer gelezen.