8 kerken brengen boodschap tegen homofobie.
In aanloop naar de Internationale Dag tegen homofobie (holebi & transfobie) brengen 8 Britse kerken een statement tegen homofobie onder de boodschap 'One Love'. Het initiatief komt van de Croydon Area Gay Society die samen kerken en organisaties oproept een front te vormen tegen homofobie.

Al 8 Britse kerken lieten weten dat ze mee doen. Een van die kerken is de Unitariaanse kerk die al jaren holebi en trans vriendelijk is. Verder is er ook deelname van de Britse liberale joden, Anglicanen en van de Quakers, ook deze staan bekend om reeds een jarenlange traditie van holebi vriendelijkheid. Een van de kerk leiders zegt dat het belangrijk is om de mensen te tonen dat niet alle kerken homofobisch zijn.

Eerder kon je al bij holebi.info lezen dat drie Britse kerken lieten weten dat ze toestaan dat holebi's trouwen in de kerk. Het gaat daarbij om de Church of England, de Britse Metropolitan Church en de Britse Unitarian Chruch. Dit nieuws kwam er nadat Engeland en Wales het huwelijk openstelden voor homo's en lesbiennes.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 09 May, 2014 en 2523 keer gelezen.