Homo met hetero tweelingbroer niet meer welkom in Scouts groep.
De Amerikaanse Boy Scouts blijven discrimineren tegen homo's. Na jarenlang protest hier tegen waarbij vele getuigenissen naar boven kwamen van jongens en mannen die uit de organisatie werden gezet omdat ze homo waren, veranderde men deels van mening en is het sinds vorig jaar toegestaan dat leden openlijk homo zijn bij de Boy Scouts, maar leiders en volwassene homo's blijven niet welkom bij de jeugdbeweging.

Momenteel is er opnieuw opschudding over het feit dat de Amerikaanse Boy Scouts een homo weigeren. Dit keer zorgt het voor een absurde situatie omdat het gaat om een tweeling, die je amper kan uit elkaar houden, en waarvan de ene homo is en de andere hetero. De broers zijn sinds 1 jaar leiders in de jeugdbeweging, maar de ene broer kreeg recent te horen dat hij niet meer welkom is omdat hij homo is. De hoofdleiders zijn nog maar 1 maand geleden te weten gekomen dat een van de broers homo is en daarom kan die weldra beschikken.

Extra info:
De afgelopen jaren kwamen de Amerikaanse Boy Scouts zeer regelmatig in het nieuws. De grote golf aan nieuws berichten begon in 2012 waardoor er steeds meer verontwaardiging ontstond onder de Amerikaanse bevolking. Een van de eerste zaken was het feit dat een lesbische vrouw die werkzaam was voor de Scouts samen met haar zoontje van zeven uit de groep werd gezet. Samen getuigden ze daarover tijdens de uitreiking van de Glaad Media Awards, waarbij het zoontje liet weten een petitie te starten tegen het homofobe beleid van de jeugdbeweging. Ook in 2012 was er een 9-jarig hetero jongetje dat vrijwillig uit de groep opstapte omwille van het homofobe beleid. Verder waren er nog tal van getuigenissen van jonge mannen die uit de jeugdbeweging waren gezet omdat ze homo zijn. Ook vele Amerikaanse politici spraken zich negatief uit over de homofobe houding van de Scouts en probeerden de groep onder druk te zetten om hun beleid te veranderen. Dat gebeurde uiteindelijk pas vorig jaar waarbij men enkel jongeren toestaat openlijk homo te zijn en leiders en volwassen medewerkers blijft weigeren of uit de groep zetten als ze holebi zijn. In de afgelopen jaren trokken al heel wat sponsoren zich terug omwille van de anti holebi houding van de Amerikaanse Boy Scouts. Er is ondertussen ook bekend dat sommige groepen het beleid niet volgen, maar die zouden in de minderheid zijn en vaak tegenstand krijgen van anderen, en er zou ook al een groep bestaan die zich juist richt op holebi leden.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 06 May, 2014 en 2895 keer gelezen.