Nederlandse Transgender vrouw door misdrijf om het leven gebracht.

SBS6 Hart van Nederland kwam recent met het schokkende nieuws van vermoedelijk een dodelijk misdrijf. Een transgender vrouw is in haar woning in Andijk dood aangetroffen. TNN (Transgender Netwerk Nederland) betuigt hierbij zijn medeleven voor familie en vrienden van het slachtoffer. Het motief is nog onbekend, TNN onthoudt zich ook van enige speculatie.

TNN wil wel een signaal afgeven naar de politie die in haar berichtgeving en via haar woordvoerder een gebrek aan respect toont voor het slachtoffer. De politie spreekt over het slachtoffer als zijnde een man. Diverse media zoals RTV Noord-Holland gaan ook de fout in en volgen gedachteloos de politieberichtgeving. Hiermee gaan ze totaal voorbij aan haar genderidentiteit en genderexpressie.

Daarbij maakte de huidige wet het haar nog onmogelijk om als vrouw geregistreerd te staan. Het is triest dat het slachtoffer zelfs na haar overlijden niet de bevestiging kan krijgen van haar bestaan waar ze nu juist voor uitgekomen was. TNN voelt zich daarom geroepen hiervoor op te komen. En doet een dringende oproep aan de politie en media om hun berichtgeving aan te passen en eerdere berichtgeving te corrigeren. TNN was in haar werkzaamheden niet bekend met het slachtoffer. Mensen die door het bericht over de moord behoefte hebben aan een luisterend oor kunnen met de verschillende hulplijnen contact opnemen zoals Sensoor of Korrelatie (zie links hieronder)

Nuttige Links
- Sensoor => KLIK HIER
- Korrelatie => KLIK HIER
- Belgische zelfmoordlijn (ook voor vragen rond zelfmoord bijvoobeeld n.a.v dit bericht) => KLIK HIER
- Transgender Netwerk Nederland ==> KLIK HIER
- Transgender Netwerk Nederland op Facebook => KLIK HIER
- Transgender Infopunt Belgie => KLIK HIER
- Transgender Infopunt Belgie op Facebook => KLIK HIER
- T-Jong - eerste jeugdbeweging in Belgie voor transgender-jongeren: van 16 tot 30 jaar => KLIK HIER
- Vlaamse Genderkring => KLIK HIER


Bron: transgendernetwerk.nl 2014

Dit bericht is gepost op 05 May, 2014 en 1807 keer gelezen.