Victory voor holebi koppels en transgenders in Malta.

Maandag heeft het parlement in Malta in overgrote meerderheid gestemd voor legale partnerschappen voor holebi koppels. Daarbij krijgen ze dezelfde rechten en plichten als gehuwde heteroseksuele koppels, en ze mogen ook kinderen adopteren. Een grote overwinning in de kleine Europese katholieke natie.

President Marie Louise Coleiro Preca (foto) zal vermoedelijk morgen al de wet ondertekenen. Holebi's zijn erg gelukkig met dit gelijke recht wat niet zo vanzelf sprekend is in hun land. Malta is een erg katholiek land en de meerderheid van de bevolking is tegen het homohuwelijk. Maar anderzijds was een meerderheid wel voorstander van legale partnerschappen. Een meerderheid rond adoptie rechten voor holebi's koppels was er niet onder de bevolking, het is daarom opmerkelijk dat de regering dit recht toch toestaat. Malta gaat vooruit, in 2011 maakte ze voor het eerst scheiden legaal en nu drie jaar later krijgen holebi koppels gelijke rechten aan die van gehuwde hetero koppels.

UPDATE
Malta is ook het eerste Europese land dat transgenders beschermd via de grondwet. Richard Kohler, officier van TGEU zegt dat er meer landen zouden zijn zoals Malta wat betreft de bescherming van transgenders. Het is bovendien een signaal aan andere landen om transgenders te erkennen en uit hun isolement te halen, waarbij het bovendien belangrijk is ook transgenders te beschermen tegen discriminatie en geweld.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 15 April, 2014 en 2130 keer gelezen.